2014 m. kovo 16 d., sekmadienis

Vegan sushi


Reikės:

1 pakelio dumblių lapų;
1 pakelio suši ryžių;
šlakelio ryžių acto;
sojos padažos;
wasabi;
marinuoto imbiero;
1 paprikos;
1 mango;
1 avokado;
1 ilgavaisio agurko;
poros virtų morkų;
1/2 ananaso.

Paruošimas:

Išvirti suši ryžius (~30 min.), uždengti juos virtuviniu rankšluosčiu ir palikti pravėsti. Į pravėsusius ryžius įmaišyti šlakelį ryžių acto. 
Supjaustyti visus vaisius ir daržoves plonais ilgais šiaudeliais.
Paruošti vyniojimo kilimėlį ir jį aptraukti maisto plėvele. Ant kilimėlio padėti dumblių lapą ir jį padengti  plonu sluoksniu ryžiais, paliekant ~1 cm tuščio lapo jo vyniojimo „gale“ (vyniojama priešinga nei jo sukarpymai kryptimi). „Pradžioje“ išilgai sudėti 2-3 skirtingus šiaudelius vaisių ir daržovių ir lengvai spaudžiant kilimėliu suvynioti suši.
Sušiai pjaustomi aštriu peiliu, kurio ašmenys sušlapinti vandeniu.
Pateikti su sojos padažu, wasabi ir marinuotu imbieru.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą