2014 m. kovo 24 d., pirmadienis

Ryžiai su morkomis ir razinomis


Ryžių derinys su morkomis, razinomis ir... česnaku iš pradžių gali nuskambėti nelabai viliojančiai, bet patikėkit – pabandyti verta. Razinų saldumas puikiai sudera su česnakiniu pikantiškumu ir įsilieja į bendrą patiekalo skonį.  Užtruksit nedaug laiko ir nustebinsit save įdomiu atskiru patiekalu* arba garnyru prie, pavyzdžiui, sojos troškinio. 

Reikės:

Virtų ryžių (labiau tinka biresni: tiek balti plikyti/basmati, tiek rudieji - rekomenduojam pastaruosius, nes jie skanesni ir šiek tiek maistingesni),
Vidutinio dydžio morkos,
Saujos razinų,
Poros skiltelių česnako,
Druskos, pipirų.
Ką daryti:

Verdančiu vandeniu užplikyti razinas ir palikti ramybėje, kol visa kita bus paruošta.
Burokine tarka sutarkuoti morką. Į keptuvę įpylus šiek tiek aliejaus ir gerai jį įkaitinus, suberti tarkuotą morką ir nuolat maišant pakepinti, kol suminkštės.
Suberti ryžius, gerai išmaišyti ir dar šiek tiek pakepinti. Išspausti česnaką (galima dėti ir smulkiai sukapotą - tuomet česnakas bus ne taip jaučiamas), suberti nuplautas ir nuvarvintas razinas, pagal skonį pabarstyti druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti ir uždengus bent kelioms minutėms palikti, kad visi skoniai susimaišytų.
Viskas!
* Jei ketinat valgyti kaip atskirą patiekalą ir norit sotesnio bei maistingesnio varianto, kepant dar labai tinka įmaišyti ir virtus arba konservuotus avinžirnius. 

Daugiau Mi ir Do receptų galit rasti jų virtuvėje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą