Reikės:
2 labai gerai sunokusių bananų;
2 obuolių: vieno didelo, o kito mažo arba dviejų vidutinių;
Avižų dribsnių (ne greitai paruošiamų!) -- kiekis priklausys nuo bananų dydžio;
Maždaug 2 šaukštų maltų linų sėmenų;
Maždaug 2 šaukštų smulkiai maltų skrudintų anakardžių riešutų (galima pakeisti avižų miltais arba tiesiog įdėti daugiau avižų dribsnių);
Šaukšto klasikinio Mi ir Do riešutų sviesto <3
Pusės apelsino sulčių (galima pakeisti citrinos sultimis -- tuomet prireiks kiek daugiau cukraus);
1 a. š. kepimo miltelių;
2 a. š. cukraus (galima ir sumažinti perpus arba nedėti visai, jei naudojamos apelsino sultys ir obuoliai saldūs);
Cinamono;
Vanilinio cukraus;
Skrudintų riešutų, razinų, džiovintų spanguolių -- ko tik turit po ranka ir ką norėsit rasti savo pyrage;
Žiupsnio druskos!
Paruošimas:
1. Pradėti kaitinti orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus.
2. Nedideliais kubeliais supjaustyti visą didelį obuolį arba pusantro vidutinio. Sudėti kubelius į kokį nors dubenėlį, užberti žiupsnį druskos, cukrų, pagal skonį cinamono ir, užpylus apelsino sultimis beigi viską išmaišius, palikti ramybėje, kol bus paruošta tešla.
3. Šakute gerai sutrinti bananus ir sumaišyti su sutarkuotu (burokine tarka) likusiu obuoliu.
4. Suberti į gautą masę linų sėmenis, anakardžių miltus (arba kitus miltus, arba nieko), žiupsnį druskos, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir avižų dribsnius. Avižų dribsnių reikia dėti tiek, kad tešla gautųsi itin tiršta, bet drėgna, lengvai maišoma ir nebiri. Geriausia berti neskubant ir, vis maišant, po truputį pridėti dribsnių, kol tešlos konsistencija taps tinkama.
5. Gerai įmaišyti šaukštą riešutų sviesto ir suberti norimus priedus: skrudintus riešutus, saulėgrąžas, razinas -- ko tuo metu norisi.
6. Ištepti du mažus kepimo indus arba vieną didesnį aliejumi. Šaukštu į indo dugną sudėti obuolius, tvarkingai paskleisti, kad viskas būtų gražu ir tolygu, o tada ant viršaus sukrėsti tešlą, gražiai išlyginti ir pašauti orkaitėn maždaug 20-25 minutėms. Geriausia kepti, padėjus ant skardos, jeigu netyčia pradėtų bėgti per kraštus obuolių sultys (taip nutikti gali, jei kepimo indai prisipildė iki pat viršaus).
Iškepusio pyrago viršus turi būti gražiai parudavęs ir paskrudęs.
Patogiausia ir skaniausia jį valgyti tiesiai iš indo, kuriame kepė. Skanaus!
Ir atsargiai -- nenusideginkit liežuvio!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą