Kai šviežių kokybiškų daržovių nėra, kur gauti, o spintelėse ir šaldytuve karaliauja užkonservuotas praeitų metų derlius - metas virti burokėlių sriubą! Kad būtų tirščiau ir sočiau - su grybais ir pupelėmis.
Pasisotinti 4 žmonėms reikės:
0,5 stiklainiuko (~250 ml) konservuotų burokėlių (skaniausia - obuolių sultyse konservuoti)
3 didelių (6 mažų) bulvių
1 vidutinės morkos
1 svogūno
3 skiltelių česnako
dubenėlio pievagrybių/ miško grybų
skardinės konservuotų pupelių pomidorų padaže (nebūtina)
druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių, poros lauro lapelių, aliejaus.
0,5 stiklainiuko (~250 ml) konservuotų burokėlių (skaniausia - obuolių sultyse konservuoti)
3 didelių (6 mažų) bulvių
1 vidutinės morkos
1 svogūno
3 skiltelių česnako
dubenėlio pievagrybių/ miško grybų
skardinės konservuotų pupelių pomidorų padaže (nebūtina)
druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių, poros lauro lapelių, aliejaus.
Puode įkaitinti aliejų ir, vis pamaišant, kas porą minučių palaipsniui
suberti pusiau stambiai supjaustytą svogūną, į 4-5 dalis supjaustytus
pievagrybius, tarkuotą morką ir smulkiai sukapotą česnaką. Maišant
pakepti dar keletą minučių ir užpilti užvirusiu vandeniu (~0,7l), sudėti
kubeliais supjaustytas bulves, iš stiklainio supilti burokėlius (su
visomis sultimis), įmesti porą lauro lapų, pribarstyti prieskonių ir
pipirų ir uždengus puodą virti ant silpnos ugnies, kol bulvės taps
minkštos. Tuomet, nupylus didžiąją dalį pupelių skystimo, suversti jas į
sriubą ir virti dar apie 10 minučių.
Daugiau Mildos ir Dovilės receptų rasite jų virtuvėje.
Jau puodas garuoja :) Rytoj ragausim
AtsakytiPanaikinti