2014 m. vasario 28 d., penktadienis

Šokoladiniai čirviniai blynai

Artėjant Užgavėnėms, siūlome pasičirškinti puikiausių šokoladinių čirvinių (širdinių?) blynų!


Reikės:

  235 ml. sojos ar kito augalinio pieno 
(natūralaus, vanilinio arba šokoladinio)
5 šaukštai cukraus
55 g. veganiško margarino (naudojome augalinį ghi)
žiupsnelis druskos
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 stiklinė miltų (naudojome dalį rupių kvietinių miltų)
2 šaukštai kakavos miltelių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 1/2 šaukšto kukurūzų krakmolo

Paruošimas:

Dideliame dubenyje išmaišyti pieną, cukrų, ištirpdytą margariną (ar augalinį ghi), druską ir vanilės ekstraktą. Antrame dubenyje sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir krakmolą. Maišant, juos po truputį suberti į drėgnus ingridientus. Viską išmaišyti iki tol, kol tešloje neliks gumuliukų. Nemaišyti per ilgai!

Kepti iki tol, kol blyno paviršius atrodo sausas. Skanaus!

6 komentarai:

  1. o kur veg margarino arba ghi galima rast? (Kaune)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Prismoje ir Maximoje - "Vegeterian ghi" http://www.kavalgoveganai.lt/2013/01/vegan-produktu-sarasas.html

    AtsakytiPanaikinti
  3. taip pat ekologiškose parduotuvėse, kartais net akcija būna:D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Turiu klausimą dėl vegetarian ghee: ar čia tas, kur padarytas iš palmių aliejaus? Jei ne, gal galėtumėt kur nuotrauką įmesti, nes pati esu mačius tik palmių aliejaus ghee, dėl etinių priežasčių jo naudoti nenoriu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Galima jį pakeisti rapsų aliejumi.

    AtsakytiPanaikinti