2014 m. vasario 10 d., pirmadienis

Raugintų agurkų sriuba

Nors galbūt kai kam ši sriuba nuo vaikų darželio laikų sapnuojasi kaip košmaras (greta pieno plėvele apsitraukusios salsvos kakavos), bet agurkienė - puikus žiemos vakaro patiekalas - greitai paruošiamas, iš paprastų vietinių produktų, labai tinkamas tada, kai nelabai išeina pasidžiaugti šviežiomis, vietinėmis gėrybėmis.


Reikės:

2-3 nedidelių bulvių;
1 didesnės morkos;
3-4 raugintų agurkų;
1/2 puodelio perlinių kruopų;
daržovių sultinio kubelio;
prieskoninių žolelių;
lauro lapų;
juodųjų pipirų žirnelių.

Paruošimas:

Užmerkti perlines kruopas ir palaikyti porą valandų arba per naktį.
Nuskusti morką, bulves, supjaustyti kubeliais. Supjaustyti kubeliais ir raugintus agurkus. Į puodą suberti išmirkusias kruopas, užpilti ~1,5 l vandens (kiekį keisti pagal tai, kokio tirštumo sriubą mėgstate) ir užvirti. Sudėti lauro lapus, pipirus, sultinio kubelį, morkas ir virti ~10 minučių. Tada sudėti bulves ir dar pavirti ~7 minutes. Galiausiai suberti raugintus agurkus ir virti dar ~10 minučių.
Patiekiant galima pagartinti sojos grietinėle.

1 komentaras:

  1. O jega, kaip tik pries pora dienu ieskojau recepto ir tik visokiose supermamuose su jauciu kaulais budavo :)

    AtsakytiPanaikinti