Jei pas ką vis dar guli koks užsilikęs moliūgas, galite nesunkiai jį paversti skaniais pietumis. Siūlome gana netikėtą kario variantą su lietuviškomis daržovėmis ir lęšiais.
Reikės:
0,75 kg moliūgo;
4-5 vidutinių bulvių;
1 svogūno;
1 stiklinės raudonųjų lęšių;
1 šaukšto kario pastos;
300 ml kokosų pieno;
alyvuogių aliejaus.
Moliūgą nulupti, supjaustyti ~3 cm dydžio kubeliais. Nuskusti bulves ir supjaustyti tokio pat dydžio gabalėliais. Smulkiai supjaustyti svogūną. Lęšius užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti ~10 minučių kol išbrinks.
Įkaitinti aliejų gilioje keptuvėje, įmaišyti kario pastą ir pakepinti tol, kol pradės skleisti malonų kvapą.
Suberti į keptuvę svogūną, kiek pakepinti. Tada suberti bulves, moliūgą ir patroškinti ant nedidelės ugnies, kol suminkštės (~10-15 min.). Po to supilti kokosų pieną, lęšius, viską gerai išmaišyti ir dar patroškinti 10-15 min.
Receptas ir produktai gana paprasti, bet skonis - nuostabus. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą