2014 m. vasario 2 d., sekmadienis

Daržovių karis su moliūgu

Jei pas ką vis dar guli koks užsilikęs moliūgas, galite nesunkiai jį paversti skaniais pietumis. Siūlome gana netikėtą kario variantą su lietuviškomis daržovėmis ir lęšiais.


Reikės:

0,75 kg moliūgo;
4-5 vidutinių bulvių;
1 svogūno;
1 stiklinės raudonųjų lęšių;
1 šaukšto kario pastos;
300 ml kokosų pieno;
alyvuogių aliejaus.

Paruošimas:

Moliūgą nulupti, supjaustyti ~3 cm dydžio kubeliais. Nuskusti bulves ir supjaustyti tokio pat dydžio gabalėliais. Smulkiai supjaustyti svogūną. Lęšius užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti ~10 minučių kol išbrinks.
Įkaitinti aliejų gilioje keptuvėje, įmaišyti kario pastą ir pakepinti tol, kol pradės skleisti malonų kvapą.
Suberti į keptuvę svogūną, kiek pakepinti. Tada suberti bulves, moliūgą ir patroškinti ant nedidelės ugnies, kol suminkštės (~10-15 min.). Po to supilti kokosų pieną, lęšius, viską gerai išmaišyti ir dar patroškinti 10-15 min.

Receptas ir produktai gana paprasti, bet skonis - nuostabus. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą