2014 m. sausio 2 d., ketvirtadienis

Moliūgų pyragas


Tęsiame pradėtą odę moliūgams! Šį kartą - labai amerikietiškas skanėstas - moliūgų pyragas!

Reikės:

1,5 puodelio aukščiausios rūšies miltų;
150 g augalinio margarino/oleino/pan.
0,3 puodelio cukraus;
1 šaukštelio kepimo miltelių;
2 šaukštų rapsų/kokosų aliejaus;
2,5 puodelio jau sutrinto moliūgo;
0,5 puodelio klevų/agavų sirupo (galima pakeisti 0,5 puodelio cukraus ir 1 šaukštu melasos);
0,25 puodelio augalinio pieno;
1 šaukštelio vanilės;
2 šaukštelio cinamono;
0,5 šaukštelio malto imbiero;
0,5 šaukštelio malto muskato;
šiek tiek maltų gvazdikėlių;
(vietoj šių prieskonių galima naudoti pyrago prieskonių mišinį)
0,5 šaukštelio druskos
2 šaukštų krakmolo

Paruošimas:

Iš miltų, augalinio margarino, 0,3 puodelio cukraus ir kepimo miltelių sumaišyti ir išminkyti tešlą. Patepti kepimo formą augaliniu aliejumi. Tešlą iškočioti ir iškloti apvalią kepimo formą, kad kraštai kyšotų iš jos. Tešla turi pilnai padengti visą kepimo formos vidų ir sieneles. Išsikišimus nupjauti.

Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Blenderiu sumaišyti moliūgą, saldiklį, augalinį pieną, prieskonius, druską ir krakmolą. Supilti gautą masę (turi būti labai tiršta, jei skysta - įdėkite daugiau krakmolo) į tešla išklotą kepimo formą. Pašauti į orkaitę ir kepti mažiausiai valandą, kol moliūgų masė taps kietesne pyrago viduryje. Jei kepant pradės per greitai ruduoti tešlos kraštai, apvyniokite juos (tik juos!) aliuminio folijos juostele. Man kepant tokios bėdos nebuvo, ir ji nenutinka, jei moliūgų įdaras pilnai užpildo tešlą.

Baigusį kepti pyragą palikti ataušti, po to siūloma palaikyti šaldytuve ~4 valandas prieš pateikiant.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą