2014 m. sausio 23 d., ketvirtadienis

Citrininiai keksiukai


Reikės:

1 puodelio aukščiausios kokybės miltų;
1/3 puodelio kukurūzų (arba bulvių) krakmolo;
1 puodelio sojos (ar kito augalinio) pieno;
2/3 puodelio cukraus;
1/3 puodelio rapsų (tinka ir kokosų, palmių) aliejaus
0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
0,5 šaukštelio sodos;
1 citrinos sulčių;
2 šaukštelių maltų citrinos žievelių;
0,5 šaukštelio vanilinio cukraus.

Paruošimas:

Sumaišyti visus produktus, gerai išplakti tešlą. Įkaitinti orkaitę iki 190°C. Supilti tešlą į keksiukų formeles ir kepti ~20 minučių, kol iškils ir viršus taps gražiai rusvas.
Galima pasigaminti ir apelsininių keksiukų - tereikia citrinų sultis ir citrinų žievelę pakeisti apelsinų : )

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą