2013 m. gruodžio 22 d., sekmadienis

Moliūgų ir avinžirnių karis


Reikės:

1 svogūno,
2 šaukštelių kario pastos,
1 kg moliūgo,
1 puodelio vandens,
2 puodelių virtų avinžirnių,
140ml kokosų pieno,
alyvuogių (ar kito mėgstamo) aliejaus,
šviežios kalendros (nebūtinai).

Paruošimas:

Susmulkinti svogūną, supjaustyti moliūgą ~3 cm dydžio kubeliais. Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti svogūnus ir kepti ~3 minutes. Įdėti kario pastą, išmaišyti ir pakepinti kol pakvips.

Suberti moliūgą ir išmaišyti, kad jis pasidengtų kariu. Įpilti vandens, išmaišyti ir palikti virti uždengus dangčiu 10 minučių. Tada suberti avinžirnius, supilti kokosų pieną ir dar šiek tiek patroškinti. 

Patiekti apibarsčius šviežia pjaustyta kalendra. Galima garnyrui pateikti ryžių.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą