2013 m. gruodžio 3 d., antradienis

Austės bandelės su aguonomis ir kakava


 Apie 20-30 bandelių reikės (priklauso kokio storio pjaustoma): 

2 valgomų šaukšų sausų mielių,
1 stiklinės cukraus,
žiupsnelio druskos,
1 stiklinės aliejaus,
6 stiklinių miltų,
2 stiklinių vandens,
6 šaukštų aguonų,
kakavos. 

Paruošimas

Mieles sumaišyti atskirame inde su viena stikline šilto vandens (tik jokiu būdu ne su karštu). Kitame inde supilti stiklinę cukraus, stiklinę vandens, stiklinę aliejaus. Viską išmaišyti. Vėliau supilti mieles, keturias stiklines miltų, aguonas ir viską gerai išmaišyti. Išmaišius supilti likusias dvi stiklines miltų ir maišyti, kai tešla tampa nebetokia skysta, dėti dar miltų ir minkyti, kol taps elastinga (apie 10 minučių). Baigus dėti atgal į dubenį, uždengti rankšluoščiu ir palikti valandą šiltoje vietoje. 
Praėjus šiam laikui, dar keletą minučių paminkyti tešlą ir ją iškočioti į didelį blyną, ištepti aliejumi. Berti kakavą ir ją įtrinti į tešlą, uberti šiek tiek cukraus. Susukti vyniotinį ir jį supjaustyti. Dėti į aliejumi išteptą skardą. Kišti į 200°C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 30 minučių arba tol, kol gražiai apskrus. 

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą