2013 m. lapkričio 10 d., sekmadienis

„Tofinienė“ su daržovėmis ir soja


„Ak, tie veganai, taip ilgisi mėsos, kad valgo viską nemėsiško, kas primena mėsą“ - sako kai kurie mėsą valgantieji.
Dažniausiai sojos gaminius gamina kompanijos, kurių savininkai nėra veganai, kurie nusprendžia, kaip atrodys gaminamas maistas. Atsisakyti maisto vien dėl to, kad kažkas sugalvojo, jog tas maistas atrodys būtent taip, būtų gana keista. Juo labiau, žiūrint kiek toliau ir giliau, kiek kokia „sasyska“ yra panaši į paršelį?.. Aišku, kai kada nueinama iki gana juokingų sprendimų - teko matyti sojos „vištienos“ kulšeles ant plastikinių kaulų ar tofurky (tofu kalakutas) dešreles : )
Aišku, tokie produktai labai tinka krėsti pokštus ir pavaišinti mėsą valgančiuosius ir žiūrėti, ar atskirs, taigi, ar argumentas apie skonį toks jau geras : )


Bet gana apie tai. Geriau pasidalinsim receptu, modifikuotu į veganišką, nors išmoktu „mėsėdiškais“ laikais. „Kopijuojame mėsą?“ - ne, tiesiog pasinaudodami vienu maisto gaminimo būdu paruošėme tikrą baltymų bombą - pagal receptą paruoštoje „tofinienėje“ (beje, receptas nusižiūrėtas iš draugų veganų Lenkijoje) yra ~30 g baltymų, taigi, daugiau nei pusė reikiamos dienos normos : )


Reikės:

1 pakelio minkšto tofu,
2 sojos dešrelių (tinka ir sojos gabalėliai, tada juos reiktų paruošti su rūkytos paprikos prieskoniais),
1-2 pomidorų,
1 puodelio špinatų lapelių,
druskos,
pipirų,
prieskoninių žolelių,
1 šaukštelio ciberžolės,
šlakelio aliejaus.


Paruošimas:

Tofu sutrinti šakute, supjaustyti daržoves, sojos dešreles (arba paruošti ir apkepinti sojos kubelius). Į įkaitintą keptuvę įpilti aliejaus, sudėti daržoves, pakepinti, kol išgaruos išsiskyręs vanduo. Sudėti soją, dar šiek tiek pakepinti. Tada suberti trintą tofu, prieskonius ir dar pakepinti ant silpnos ugnies 5-10 minučių.

Skanaus ir energingo!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą