Reikės:
1 nedidelio baklažano;
1 stiklinės žaliųjų lęšių;
10 pievagrybių;
skardinės trintų pomidorų;
1 nedidelės galvutės česnako;
baziliko, raudonėlio, čiobrelio, krapų, pipirų;
lauro lapų;
alyvuogių aliejaus;
druskos (pagal skonį).
Paruošimas:
Lęšius užmerkti ir palaikyti porą valandų kol išbrinks. Tada sudėti į puodą, užpilti 1-1,5 l vandens (priklauso nuo to, ar norite skystesnės, ar tirštesnės sriubos), įberti druskos ir užvirti. Užvirus sudėti nedideliais gabaliukais supjaustytą baklažaną, riekelėmis supjaustytus pievagrybius. Susmulkinti trintuve česnaką ir sudėti į sriubą. Pagardinti prieskoniais, alyvuogių aliejumi. Virti ~20-25 min.
Patiektą sriubą galima pagardinti čili dribsniais, citrinos sultimis.
Skanaus!
Labai skanu! Tik dar įdėjau aitriosios paprikos, kad būtų aštriau :)
AtsakytiPanaikinti