2013 m. lapkričio 2 d., šeštadienis

Pomidorinė lęšių-baklažanų-pievagrybių sriuba



Reikės:

1 nedidelio baklažano;
1 stiklinės žaliųjų lęšių;
10 pievagrybių;
skardinės trintų pomidorų;
1 nedidelės galvutės česnako;
baziliko, raudonėlio, čiobrelio, krapų, pipirų;
lauro lapų;
alyvuogių aliejaus;
druskos (pagal skonį).

Paruošimas:

Lęšius užmerkti ir palaikyti porą valandų kol išbrinks. Tada sudėti į puodą, užpilti 1-1,5 l vandens (priklauso nuo to, ar norite skystesnės, ar tirštesnės sriubos), įberti druskos ir užvirti. Užvirus sudėti nedideliais gabaliukais supjaustytą baklažaną, riekelėmis supjaustytus pievagrybius. Susmulkinti trintuve česnaką ir sudėti į sriubą. Pagardinti prieskoniais, alyvuogių aliejumi. Virti ~20-25 min.
Patiektą sriubą galima pagardinti čili dribsniais, citrinos sultimis.

Skanaus!

1 komentaras:

  1. Labai skanu! Tik dar įdėjau aitriosios paprikos, kad būtų aštriau :)

    AtsakytiPanaikinti