2013 m. lapkričio 26 d., antradienis

Cannelloni su tofu ir špinatų įdaru



3-4 porcijoms reikės:

400 g kieto tofu;
150 g šviežių špinatų (arba tinka ir 2-3 kubeliai šaldytų, kuriuos prieš gaminimą reikia atšildyti);
cannelloni makaronų;
sojos grietinėlės;
šaukšto pomidorų pastos;
itališkų žolelių mišinio;
druskos;
maistinių mielių dribsnių (nebūtinai);
alyvuogių aliejaus.


Paruošimas:

Sutrinti tofu, susmulkinti špinatus ir viską sumaišyti įbėrus prieskonių ir pagal skonį druskos. Prikimšti makaronų vamzdelius įdaru. Sumaišyti padažą iš sojos grietinėlės, pomidorų pastos, prieskonių, druskos ir mielių dribsnių. Galima pagardinti česnakais ar svogūnų/rūkytų paprikų dribsniais. Jei padažas labai tirštas, praskiesti vandeniu.
Gilią skardą ištepti alyvuogių aliejumi. Išdėlioti makaronus (galima ir keliais sluoksniais, tačiau tada veikiausiai reikės daugiau įdaro), kad užklotų dugną. Aplieti padažu kad apsemtų visus makaronus. Kepti įkaitintoje (~190°C) orkaitėje 40 min. Jei pastebėsite, kad cannelloni džiūna (o taip gali nutikti ypač tada, jei naudojate dujinę orkaitę), uždenkite skardą aliuminio folija.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą