2013 m. spalio 13 d., sekmadienis

„Tinginių“ soja


Taip, teks prisipažinti, jog kartais gamintis maistą namuose taaaaip tingisi, arba tam tiesiog trūksta laiko. Bet vos keli „pasukčiavimai“ - ir galite mėgautis greitais bei skaniais veganiškais pietumis!

Pagrindinis „sukčiavimo“ būdas - gaminant soją ar seitaną naudoti jau paruoštus marinatus. Tie marinatai skirti mėsai, bet puikiai tinka ir sojai paruošti. Dažniausiai naudoju „SantaMaria“ marinatus, kurie visi arba beveik visi yra vegan; galima mėginti ir kitus, tačiau reiktų atidžiau pasityrinėti sudėtį.

Nuotraukoje pavaizduoti sojos gabalėliai - vietas tokių „sukčiavimo“ rezultatų. O sukčiauta buvo su teriyaki marinatu, va tokiu:



Taigi, „tinginių“ sojai paruošti reikės:

1/2 maišelio sojos lakštinių;
1 maišelio teriyaki (ar kito skonio) marinato;
šlakelio aliejaus;
mėgstamo garnyro.

Paruošimas:

Užvirinti vandens ir juo apiplilti sojos lakštinius. Uždengti dangčiu ir palaukti iki 10 minučių, kol soja išbrinks. Tada nusunkti vandenį ir į soją įmaišyti marinatą. Palikti pastovėti bent 10 minučių - kuo ilgiau, tuo geriau soja įsimarinuos.
Apkepinti įmarinuotą soją keptuvėje, kol gražiai apskrus ir pateikti su mėgstamu garnyru.

Tikimės, toks mūsų „pasukčiavimas“ padės lengviau suktis virtuvėje ir jums ; )

Skanaus!

2 komentarai: