2013 m. spalio 19 d., šeštadienis

Spanakopita (filo tešlos pyragas su špinatais ir tofu)


Siūlome paragauti populiaraus graikiško patiekalo - spanakopitos - filo tešlos pyrago su špinatais ir tofu. Nors tradicinė pyrago versija yra neveganiška, tačiau ten pat gaminamos ir veganiškos spanakopitos be kiaušinių ir pieno produktų, skirtos kai kurioms Graikijoje (ir aplink, kur yra populiari panaši virtuvė) gyvenančioms religinėms bendruomenėms ar pasninkui. Taigi, jokio „sukčiavimo“!

Reikės:

bent 20 lapų filo tešlos;
400 g tofu;
350 g špinatų;
1 didesnio svogūno;
alyvuogių aliejaus;
prieskoninių žolelių - raudonėlio, baziliko ir pan.
kantrybės : )


Paruošimas:

Supjaustyti svogūną ir pakepinti keptuvėje. Sutrinti tofu, smulkiai suplėšyti špinatus, sudėti svogūną, prieskonius, druską ir viską gerai išmaišyti. Ištepti skardą alyvuogių aliejumi ir kloti pirmąjį tešlos lapą. Tada jo viršų ištepti alyvuogių aliejumi ir kloti kitą. Kartoti kol bus sunaudota pusė tešlos. Tada sukrėsti tofu ir špinatų įdarą, užkloti tešlos lapu, jį ištepti alyvuogių aliejumi, užkloti dar vieną lapą ir kartoti, kol bus sunaudota visa tešla.
Kepti 175°C orkaitėje 30-40 minučių (kol viršus taps gražiai rusvas ir trapus).
Skanu valgyti tiek šiltą, tiek šaltą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą