2013 m. spalio 30 d., trečiadienis

Baba ghanoush (baklažanų užtepas)

Baba ghanoush - populiarus artimųjų rytų patiekalas iš baklažanų. Baklažanai dažnai pavadinami „varguolių mėsa“, tačiau nei savo skoniu, nei maistingumu, nei paruošimo galimybėmis nenusileidžia nei mėsoms, nei kitoms daržovėmis.


Reikės:

2 baklažanų;
3-4 šaukštų tahini;
4 šaukštų citrinos sulčių;
4 skiltelių česnako;
2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
pagal skonį druskos, pipirų.

Paruošimas:

Baklažanus suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje (~200°C) 1 valandą. Iškepus išvynioti ir palikti ataušti. Nulupti odelę, kiek pasmulkinti ir sudėti į dubenį. Sudėti trintą česnaką, tahini, supilti citrinos sultis, alyvuogių aliejų. Įberti druskos, pipirų ir viską sutrinti trintuve (blenderiu).
Skaniausia valgyti su pitos duonele bei rytietiškomis marinuotomis daržovėmis.

1 komentaras:

  1. „Baklažanai dažnai pavadinami „varguolių mėsa“, tačiau nei savo skoniu, nei maistingumu, nei paruošimo galimybėmis nenusileidžia nei mėsoms, nei kitoms daržovėmis“ - skamba taip, lyg mėsa būtų irgi daržovė. :)

    AtsakytiPanaikinti