2013 m. rugsėjo 6 d., penktadienis

Žvynabudžių kepsneliai

Ruduo - grybų metas. Todėl siūlome vieną paprastą receptuką iš vieno paprasto grybo, kurį ne visi pažįsta, ne visi renka, ir daug ką praranda. Taigi - susipažinkite - žvynabudė!



Žvynabudės auga iki pat vėlyvo rudens, ir jų galima rasti net pakelėse ar miesto parkuose. Aišku, iš judrių pakelių jo rinkti nerekomenduojama : )


Taigi, jei norėsite paragauti šio ne itin įprasto grybo ir pasigaminti kepsnelius, jums reikės:


1 žvynabudės (taip, vienos, jos didžiulės!);
kiaušinių pakaitalo (naudojau 3 šaukštus No-Egg replacer*);
 maltų džiūvėsėlių (ne visi vegan, atsargiai!);
žiupsnelio druskos;
krapų, maltų pipirų;
aliejaus kepimui.

Paruošimas:

Žvynabudę nuplauti, nuskusti žvynelius, nupjauti kotą - jis nevalgomas. Supjaustyti gabalėliais.  Paruošti kiaušinių pakaitalą - sumaišyti miltelius su vandeniu, santykiu 1:1. Maltus džiūvėsėlius sumaišyti su druska, krapais, pipirais. Apvolioti žvynabudę kiaušinių pakaitale, tada džiūvėsėliuose ir kepti keptuvėje. Aliejaus negailėti, kad nebūtų per sausi kepsneliai.


Skanaus!

*Naudojau Orgran pakaitalą, jo galima nusipirkti ekoparduotuvėse, 
o savąjį radau Kauno Akropolio Eurovaistinėje.

4 komentarai:

  1. Aš net be džiūvesėlių kepu, tiesiai ant sviesto ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. argi veganai valgo geptą maistą???

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip valgo ir ne tik geptą, bet dar ir keptą, virta ar kaip tik nori paruošta. Nes veganai nevalgo gyvūninės kilmės maisto, o visi kiti aspektai paruošimo būdas, "sveikumas" su tuo nesusiję.

      Panaikinti
    2. Beje, vietoj kai kur sunkiai gaunamo egg-replacer manes dar neapvyle sutrinti linu semenys ;) 1 kiausinio atitikmuo - 1 saukstas smulkintu semenu ir 3-5 saukstai vandens :)

      Panaikinti