Ruduo - grybų metas. Todėl siūlome vieną paprastą receptuką iš vieno paprasto grybo, kurį ne visi pažįsta, ne visi renka, ir daug ką praranda. Taigi - susipažinkite - žvynabudė!
Žvynabudės auga iki pat vėlyvo rudens, ir jų galima rasti net pakelėse ar miesto parkuose. Aišku, iš judrių pakelių jo rinkti nerekomenduojama : )
Taigi, jei norėsite paragauti šio ne itin įprasto grybo ir pasigaminti kepsnelius, jums reikės:
1 žvynabudės (taip, vienos, jos didžiulės!);
kiaušinių pakaitalo (naudojau 3 šaukštus No-Egg replacer*);
maltų džiūvėsėlių (ne visi vegan, atsargiai!);
žiupsnelio druskos;
krapų, maltų pipirų;
aliejaus kepimui.
Paruošimas:
Žvynabudę nuplauti, nuskusti žvynelius, nupjauti kotą - jis nevalgomas. Supjaustyti gabalėliais. Paruošti kiaušinių pakaitalą - sumaišyti miltelius su vandeniu, santykiu 1:1. Maltus džiūvėsėlius sumaišyti su druska, krapais, pipirais. Apvolioti žvynabudę kiaušinių pakaitale, tada džiūvėsėliuose ir kepti keptuvėje. Aliejaus negailėti, kad nebūtų per sausi kepsneliai.
Skanaus!
*Naudojau Orgran pakaitalą, jo galima nusipirkti ekoparduotuvėse,
o savąjį radau Kauno Akropolio Eurovaistinėje.
Aš net be džiūvesėlių kepu, tiesiai ant sviesto ;)
AtsakytiPanaikintiargi veganai valgo geptą maistą???
AtsakytiPanaikintiTaip valgo ir ne tik geptą, bet dar ir keptą, virta ar kaip tik nori paruošta. Nes veganai nevalgo gyvūninės kilmės maisto, o visi kiti aspektai paruošimo būdas, "sveikumas" su tuo nesusiję.
PanaikintiBeje, vietoj kai kur sunkiai gaunamo egg-replacer manes dar neapvyle sutrinti linu semenys ;) 1 kiausinio atitikmuo - 1 saukstas smulkintu semenu ir 3-5 saukstai vandens :)
Panaikinti