2013 m. rugsėjo 21 d., šeštadienis

Veganiškas pesto padažas

Pesto padažas - itališkos virtuvės karalius, tačiau retai karaliaujantis veganų virtuvėse, kadangi į jo sudėtį įeina sūris. „Ką valgo veganai“ meta sau ir itališkai virtuvei iššūkį bei siūlo pasigaminti veganiško pesto padažo, kuris skoniu nė kiek nenusileidžia įprastam parduotuviniam!



Reikės:

1,5 puodelio šviežių bazilikų lapų;
2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
2/3 puodelio kedrinių pinijų (dalį galima pakeist mirkytais anakardžiais);
5 skiltelių česnako;
1/3 puodelio mielių dribsnių;
3/4 šaukštelio druskos;
1/2 šaukštelio pipirų.

Paruošimas:

Visus ingridientus sutrinti grūstuvėje. Galima mažinti proporcijas, jei reikalingas nedidelis kiekis - vienam kartui. Pagal receptą pagaminto pesto išeina įprasto dydžio pesto stiklainiukas.


Pesto skaniausia naudoti kaip makaronų padažą, taip pat galima tepti ant duonos. Galima su pesto pasigaminti itališką užkandį bruschetta ar pagardinti picą.
Taip pat receptą galima praturtinti džiovintais pomidorais ir pasigaminti džiovintų pomidorų pesto.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą