2013 m. rugsėjo 26 d., ketvirtadienis

Baklažanai kiniškai


Reikės (2-3 porcijos):

1 baklažano;
2-3 šaukštų bulvių krakmolo;
2 šaukštų kukurūzų krakmolo;
žiupsnio druskos;
pipirų;
rapsų aliejaus;
kiniško padažo;
ryžių garnyrui.

Paruošimas:

Baklažaną nuplauti, nulupti, supjaustyti šiaudeliais. Apibarstyti druska, pipirais ir luktelėti, kol ims išsiskirti sultys. Apibarstyti baklažanus krakmolu ir pamaišyti, kad pasidengtų visos baklažanų gabalėlių pusės. Kepti fritiūrinėje 6-7 minutes arba tokį patį laiką virti aliejuje. Aliejus turi būti labai karštas, kitaip gabalėliai sulips.
Baklažanams iškepus, didelėje keptuvėje pašildyti ~1 puodelį ar 1 stiklainėlį kiniško padažo. Suberti baklažanus, išmaišyti ir patiekti su ryžiais.

Skanaus!

6 komentarai:

  1. Ar baklazanus galima keisti cukinijomis?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manau, galima mėginti. Ir kitas daržoves taip pat - paprikas, morkytes, žiedinius kopūstus... Jei mėginimas bus sėkmingas, pasipasakokit ; )

    AtsakytiPanaikinti
  3. O koks kiniškas padažas reikalingas, ar čia turite galvoje tą saldžiarūgštį su daržovėmis ir ananasų gabaliukais?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Čia jau kiekvienam pagal pomėgį - pasirinkimai jų nemaži - tiek nuo įprasto saldžiarūgščio, slyvų padažo ar „sukrakmolinto“ sojos padažo. O dar ir eksperimentuot su įvairiais saldžiais-aštriais thai padažais galima...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai skanu :) https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/13390908_1192668910767303_1394054458_n.jpg?oh=0b428d3e18999283746faf6747f64ef5&oe=5758BA51

    AtsakytiPanaikinti