2013 m. rugsėjo 1 d., sekmadienis

Agnės sojos faršu įdarytas baklažanas

Kažkada štai čia mes siūlėme savo įdarytą baklažaną, o čia susipažinkite su Agnės konkursine versija:


Reikės:

Sojos faršas (150 g.)
Baklažanai (3 vnt.)
Svogūnai (1 vnt)
Paprika, saldžioji (1 vnt)
Prieskoniai

Paruošimas:

  1. Sojos faršą išvirti pagal nurodymus ant pakelio. Verdant nepagailėkit mėgstamų prieskonių ir dėl skonio įmeskite svogūno galvutę.
  2. Kol verda faršas, paruoškite baklažanus: perpjaukite juos išilgai į dvi dalis, gausiai pabarstykite druska ir palikite 15-20 min (kol išvirs faršas).
  3. Faršui išvirus, nusunkite vandenį, faršą dar kartą galite pagardinti prieskoniais, sojos padažu ar kitu mėgiamu pagardu. Jei mėgstate, galite palikti ir virtą svogūną, prieš tai jį supjaustę ir sumaišę su faršu. Saldžiąją papriką supjaustykite nedideliais kubeliais ir sumaišykite su faršu.
  4. Per tą laiką baklažanai bus išskyrę sultis, tad nuplaukite juos po tekančiu vandeniu, nusausinkite ir išskobkite minkštimą. Išskobtąją dalį supjaustykite nedideliais kubeliais ir vėlgi įmaišykite į faršą.
  5. Tuomet į kiekvieną baklažano puselę dėkite paruoštą faršo ir daržovių mišinį, Sudėkite į kepimo skardą ar ant grotelių ir kepkite apie 20 minučių 180-200 laipsnių karšyumo orkaitėje.
  6. Jei mėgstate sočiau, galite prieš dėdami faršą baklažano vidų patepti veganišku majonezu, o jei turite-  labai skanu būtų ant viršaus uždėti ir besilydančio veganiško sūrio…

          Komentarų nėra:

          Rašyti komentarą