2013 m. rugsėjo 2 d., pirmadienis

Agnės saldumynų idėjos

Veganiški kokosinukai 



Reikės:

1 puodelis normalių arba sumažinto kaloringumo kokoso drožlių
1 šaukštas miltų
½ puodelio ir vienas šaukštas įprastinio arba liesesnio kokoso pieno
3 šaukštai agavų nektaro ar klevų sirupo
1 šaukštas cukraus arba papildomo šaukto nektaro
¼ a.š. vanilės arba kokoso esencijos
1/16 a.š. druskos

Paruošimas:

Sumaišyti visus ingridientus puode ir šildyti and viryklės apie 3 minutes arba iki tol, kol pakankamai sutirštėja ir tampa įmanoma formuoti kamuoliukus. Tada šauktu kabinti tešlą ir dėti ant kepimo popieriaus sausainėlius. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 8-10 minučių (jei liesesnė versija) arba 14-16 minučių (jei įprastinius). 

Avižiniai sausainiai su razinomis




Reikės:

½ puodelio avižinių dribsnių
½ puodelio obuolių tyrės arba sutrinto pernokusio banano
¼ puodelio riešutų sviesto
¼ a.š. cinamono
½ a.š. vanilės esencijos
3 šaukštai razinų ar kitų džiovintų vaisių, ar šokolado gabaliukų
1 šaukštas cukraus (galima ir nedėti)

Paruošimas:

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Sumaišyti obuolių/bananų tyrę su riešutų sviestu, tada įdėti likusius ingridientus ir sumaišyti. Formuoti sausainiukus (išeina 10-12) ir kepti apie 14 minučių. 

 Morkų pyragas


Reikės:

180 gramų kvietinių miltų
100 gramų gana smulkiai tarkuotų morkų (aš sutarkavau per stambiai)
Naudojamo kiaušinių pakaitalo, atitinkančio vieną kiaušinį (Ener-G, linų sėmenų ar kt. "kiaušinis")
1/2 a.š. druskos
160 gramų obuolių tyrės (turėtų tikti ir trinti bananai, tik tuomet kiekį reiktų paderinti, manau)
1/2 a.š. vanilės ekstrakto
1/4 puodelio ir dviejų valgomųjų šaukštų augalinio pieno ar tiesiog vandens (su pienu, žinoma, skaniau)
Apie 1/2 puodelio cukraus arba 1/4 puodelio agavos nektaro
1 a.š. cinamono
1 ir 1/4 a.š. kepimo miltelių
Papildomai galima įdėti razinų, kokoso drožlių, graikinių riešutų ar pan.
Beje, galima kepti ir kaip keksiukus.

Paruošimas:

Įkaitinti orkaitę iki 175-180 laipsnių. Sumaišyti sausus ingredientus, tuomet sudėti morkas ir šlapius ingridientus. Dar kartą viską sumaišyti, bet labai atsargiai, tik tam, mad ingridientai vieni su kitais susijungtų. Nepermaišyti (ypač, jeu kepsite keksiukus)! Tešlą sudėti į kepimo skardą ir kepti apie 30-40 minučių arba kol prie medinio pagaliuko, įsmeigto į pyragą, nebelimpa tešla :) Jei kepsite keksiukus, kepimo laikas sutrumpėja iki maždaug 10-20 minučių (priklausomai nuo dydžio, geriausia vėlgi patikrinti pagaliuku).


Šokoladinis-apelsininis pyragas (keksas)



Reikės:

1 ir 1/2 puodelio speltos miltų
1 ir 1/2 puodelio kvietinių miltų
1 ir 1/2 puodelio cukraus (galima ir mažiau)
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. druskos
1/2 puodelio kakavos
1 a.š. cinamono
3/4 puodelio sojos jogurto
1 a.š. vanilės esensijos
2 a.š. balzaminio acto
1 ir 1/2 puodelio vandens
1/2 puodelio apelsinų sulčių
2 šaukštai apelsino žievelės

Paruošimas:

Kekso su skyle viduryje formą ištepkite kokosų ar kitu augaliniu aliejumi ir plonu sluoksniu pabarstykite kakava. Įkaitinkite orkaitę iki 175-180 laipsnių.
Sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, kakavą ir cinamoną dideliame dubenyje. Supilkite jogurtą, vanilės esensiją, balzaminį actą, vandenį ir apelsinų sultis. Atsargiai sumaišykite viską ranka arba maišytuvu (nedideliu greičiu) iki tol, kol visi ingridientai susijungs vienas su kitu, apie vieną-dvi minutes. Galiausiai įmaišykite apelsino žievelę ir supilkite tešlą į paruoštą skardą.
Kepkite apie 30-40 minučių arba kol tešla nebelips prie medinio pagaliuko, įsmeigto į pyrago vidurį. Palikite atvėsti formoje apie dešimt minučių ir tuomet perkelkite pyragą į serviravimo lėkštę. Pyragui atvėsus dar galite aplieti jį lydytu juodu šokoladu ir papuošti pabarstukais :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą