2013 m. rugsėjo 2 d., pirmadienis

Agnės lęšių-avižinių dribsnių pyragas

Paskutinis konkurso dalyvis.

Reikės:

1/2 puodelio lęšių
1 puodelio daržovių sultinio
1/3 puodelio vandens
1 puodelio verdančio vandens
1/4 puodelio natūralaus pomidorų padažo
1 ir 3/4 puodelio avižinių dribsnių
3 šaukštai tamari padažo
2 šaukštai maltų linų sėmenų
2 šaukštai tahini
Prieskoninių žolelių - raudonėlio, bazilikų, čiobrelių, petražolių ir panašiai
Pipirų, druskos pagal skonį
Papildomai viršui keleto šaukštų pomidorų padažo

Paruošimas:

Lęšius suberti į puodą, supilti daržovių sultinį bei 1⁄3 puodelio vandens. Užvirti, sumažinti karštį, uždengti puodą dangčiu ir virti apie 25 - 30 minučių, kol vos vos suminkštės. Tuomet suberti dalį avižinių dribsnių, užpilti verdančiu vandeniu, uždengti ir dar pavirti ant vidutinės ugnies apie 8-9 minutes. Kol versa, įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Lengvai apliejumi patepti karščiui atsparią stiklinę formą ir iškloti kepimo popieriumi. Kai lęšiai su avižomis paruošti, nukelti puodą nuo kaitros ir įmaišyti likusius ingredientus (išskyrus papildomą pomidorų padažą). Gerai viską sumaišyti ir sukrėsti masę į paruoštą formą bei truputį paspausti. Ant viršaus užtepti pomidorų padažo ir pabarstyti prieskoninėmis žolelėmis (pagal poreikį ir skonį). Uždengti formą folija ir kepti 25-28 minutes. Tuomet nuimti foliją ir kepti dar 7-8 minutes. Galiausiai išimti iš orkaitės ir leisti pastovėti apie 10-15 minučių prieš pjaustant.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą