2013 m. rugsėjo 1 d., sekmadienis

Agnės baltųjų fungus grybų ir sojų lakštinių sriuba

Pridedame paskutinius konkurso receptus - Agnės, kuri atsiuntė visą pluoštą skanių pasiūlymų!



Reikės:
Fungus grybai, baltieji, 1 pakelis 
Sojų lakštiniai, 1 pakelis 
Prieskoniai, 1 arbatinis šaukštelis 
Vanduo, 1 litras

Paruošimas:
 

Baltuosius fungus grybus reiktų pasiruošti iš anksto: užpilkite juos šiltu vandeniu ir palikite valandai laiko.

Kai jau turite suminkštėjusius grybus, nupilkite nuo jų vandenį, perplaukite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.

Puode užvirkite vandenį (jo kiekį reguliuokite priklausomai nuo to, ar mėgstate skystesnes ar tirštesnes sriubas), sudėkite sojos lakštinius (aš naudojau 80g pakelį), suberkite mėgiamus prieskonius (aš naudoju džiovintų daržovių mišinį, karį, šašlykų, plovo ir salotų prieskonius), įberkite druskos, įpilkite sojos padažo ir virkite apie 5-7 minutes.

Tuomet į puodą sudėkite kiniškus grybus ir virkite toliau dar apie 10-15 minučių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą