Reikės:
Fungus grybai, baltieji, 1 pakelis
Sojų lakštiniai, 1 pakelis
Prieskoniai, 1 arbatinis šaukštelis
Vanduo, 1 litras
Paruošimas:
Baltuosius fungus grybus reiktų pasiruošti iš anksto: užpilkite juos šiltu vandeniu ir palikite valandai laiko.
Kai jau turite suminkštėjusius grybus, nupilkite nuo jų vandenį, perplaukite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
Puode užvirkite vandenį (jo kiekį reguliuokite priklausomai nuo to, ar mėgstate skystesnes ar tirštesnes sriubas), sudėkite sojos lakštinius (aš naudojau 80g pakelį), suberkite mėgiamus prieskonius (aš naudoju džiovintų daržovių mišinį, karį, šašlykų, plovo ir salotų prieskonius), įberkite druskos, įpilkite sojos padažo ir virkite apie 5-7 minutes.
Tuomet į puodą sudėkite kiniškus grybus ir virkite toliau dar apie 10-15 minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą