2013 m. rugpjūčio 2 d., penktadienis

Kiniškas troškinys


Konkurso dalyvės Augustės receptas.

Reikės: 

ryžių;
pusės pakelio sojų faršo;
svogūno;
pusės kopūsto „galvos“;
prieskonių (druska, pipirai, saldžiosios paprikos milteliai-1 arbat. š., cukrus);
pusės kubelio daržovių sultinio;
sojų padažo.

Paruošimas:
Pirma pakepiname svogūną su saldžiosios paprikos milteliais (į keptuvę įpylus aliejaus, užberti paprikos miltelių, ir kai jie suputos, sudėti svogūną). Atskirai pakepiname išvirtą sojų faršą (ji pagardiname druska ir pipirais). Tuomet į didesnę keptuvę įpylę šiek tiek aliejaus, sudedame supjaustytą kopūstą ir užpilame ant jo apie pusę puodelio daržovių sultinio (šiltame vandenyje išmaišome puse kubelio). Paliekame kopūstą kelioms minutėms pasitroškinti (vanduo turėtų išgaruoti). Tada į keptuvę, kurioje troškinasi kopūstas, sudedame ir jau paruoštus svogūnus su faršu. Viską apšlakstome šaukšteliu sojų padažo (pagal skonį) ir užberiame nepilną šaukštą cukraus.
Taip pat reikės išsivirti ryžius.
Paįvairinimui galima kartu su svogūnu pakepinti ir pievagrybių.
Visai skanu šį patiekalą valgyti su pomidorų padažu. Skanaus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą