2013 m. rugpjūčio 20 d., antradienis

Imbieriniai šaltibarščiai

Dar vienas Ugnės receptukas konkursui.

2 porcijoms reikės:

2 burokų;
agurko;
gabaliuko imbiero;
šlakelio citrinos sulčių;
saujelės anakardžių riešutų;
krapų;
kelių baziliko lapelių;
svogūno laiškų.

Paruošimas:

Iš vieno buroko ir imbiero išspausti sultis. Kitą buroką ir agurką supjaustyti. Susmulkinti krapus, bazilikus ir svogūnų laiškus, supilti juos į indą su burokais ir agurkais. Šias „salotas“ užpilti burokų-imbierų sultimis. Įpilti truputuką vandens.
Pasiruošti „kefyrą“: anakardžius suplakti su vandeniu, įpilti truputį citrinos sulčių.
Kefyro į šaltibarščius dėti pagal skonį: jeigu norisi tirštensių bei sotesnių – jo įpilti daugiau, jei lengvensių – mažiau.
Jeigu norisi, galima šaltibarščius dar pagardinti druska bei pipirais.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą