Ievos konkursui atsiųstas veganiškų keksiukų receptas.
Reikės:
kvietinių miltų (baltų, smulkių) apie 500 g;
3 šaukštų kakavos;
1 nedidelės stiklinės rudojo demeraros cukraus;
arbatinio šaukštelio himalajų druskos;
2 apelsinų;
2 šaukštelių malto cinamono;
arbatinio šaukštelio kokosų aliejaus;
1 šaukštelio (be kaupo) sodos;
filtruoto vandenuko (kiek reikės iki normalios pyrago-keksų tešlos konsistencijos).
Paruošimas:
Viską labai gerai išmaišome ir dedame į formeles. Aš
dėjau į silikonines formeles, kurių nereikėjo tepti papildomais
riebalais, kad neprikeptų. Dedant tešlą į formeles nekrauti iki pilnumo,
palikti šiek tiek vietos, nes tešla pakyla.
Arba galima kepti kaip pyragą.Kepimo laikas 35-40 min. 200°C temperatūroje.
Skanaus.
wow! atrodo nuostabiai, pabandysim : )
AtsakytiPanaikinti