2013 m. rugpjūčio 18 d., sekmadienis

Beatričės kepta cukinija

Šiek tiek paatostogavę, toliau skelbiame konkurso dalyvių receptus. Šįkart - Beatričės keptos cukinijos receptas.


Reikės:

Cukinijos;
Prieskonių pagardinimui.

Paruošimas:

Nuplauname cukiniją ir ją nuskutame. Perpjauname pusiau (nebūtina) ir supjaustome gabaliukais kaip parodyta nuotraukoje. Į keptuvę ipilame truputį aliejaus ir paskirstome jį. Aliejaus daug nereikia, nes cukinijos pačios is savęs išleidžia sultis. Tuomet dedame gabaliukus, truputį pakaitiname, verčiame juos į kitą pusę, apibarstome norimais prieskoniais ir truputį pakaitiname, o tuomet vėl kartojame tą patį apsukus gabaliukus. O galiausiai - mėgaujamės! :)

Skonis puikus, o receptas labai paprastas. Visa mano šeima (visavalgiai) liko sužavėti ir sakė, kad skaniau negu mėsa ;) Verta paragauti tiem, kurie neturi noro stovėti virtuveje ilgai, ir tiem, kurie tiesiog nori išbandyti. Paprasta, greita, skanu ;)

1 komentaras:

  1. Na kasdien maitintis cukinija ar kazkuo panasiu butu isties sunku :) Bet retkarciais taip pasimaitinti tikrai naudinga

    AtsakytiPanaikinti