2013 m. liepos 1 d., pirmadienis

Sojos šašlykai

Vasarojant norisi neatsilikti nuo draugų, gaminančių šašlykus ir pavaišinti juos veganiškais šašlykėliais - kaip žinia, nuostabūs būna ir daržovių bei grybų šašlykai, bet šįkart pavaišinsime jus sojos šašlykais.




Reikės:
pakelio sojos kubelių;
sojos padažo;
aliejaus;
druskos ir prieskonių;

Sojos kubelius nuvirkti ir nusunkti. Sudėti juos į uždaromą indą. Savo nuožiūra pasidaryti marinato - iš sojos padažo, aliejaus (jei mėgstate tolimųjų rytų skonį - pagardinkite marinatą puse arbatinio šaukštelio sezamų aliejaus) ir mėgstamų prieskonių. Nepamirškite įberti druskos. Marinato reiktų tiek, kad jis apsemtų visus šašlykus (galite marinatą išbandyti ir visai kitokį) ir palikti šaldytuve per naktį ar bent kelioms valandoms įsigerti. Tuomet jau galima mauti ant iešmo gamtoje arba kišti orkaitėn.

Skanaus! (Komentaruose galimte pasiūlyti savo marinato receptą)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą