2013 m. liepos 30 d., antradienis

Maghrib - daugiau nei marokietiško maisto restoranas

Šis Užupio gatvėje esantis restoranas atsidarė prieš pusę metų. Pagaliau pavyko nutaikyti progą ir svečiuojantis Vilniuje į jį užsukti.

Tad kodėl manau, kad tai - daugiau nei marokietiškas maistas? Vos įėjus, į akis krenta šviesus akmeninis interjeras, šiltos spalvos, rytietiški motyvai, jauki prietema. Muzika, žinoma, marokietiška, bet groja ne vien tradicinis folkloras, bet ir jo šiuolaikinės interpretacijos. Tokį marokietišką vaizdą gražiai užbaigia per ekraną rodomos nuotraukos iš kelionių po Maroką, malonios padavėjos pasakojamos istorijos apie gyvenimą Maroke, perteiktą per maistą, maistą kaip ritualą ir, žinoma... pats maistas.

Veganiško maisto asortimentas čia nėra labai platus, bet pakankamas - gali gauti tiek užkandį, tiek salotas, sriubos, karštą patiekalą ir net desertą. Šįkart leidom sau pasidžiaugti gyvenimu ir paragauti visko. 

Beje, į daugelį patiekalų įeina medus, tad reikia nebijoti paklausti, kokia yra sudėtis, ar patiekalas veganiškas. O kainos vidutiniškos, kaip restoranui - sriubos kainuoja 9 litus, karšti patiekalai - 12-39 (išties brangiausieji yra mėsos patiekalai). Ir pasidžiaugėm iniciatyva - tuo, kad bevalgantieji gauna vandens su citrina. 

Taigi, užkandžiai. 


Užsisakėm marokietišką baklažanų užtepėlę "Zalouk", kuri buvo pateikta su namūdiniais duoniukais. Užtepėlė buvo su daržovių gabalėliais ir stebinamai soti. Jos ir dar šiltų duoniukų derinys buvo tikrai neįprastas.


Tada buvo atnešta marokietiška lęšių ir pomidorų sriuba - turtinga skoniais - šiek tiek aštriu, sūriu ir netgi salsvu. Jautėsi puikus šviežių prieskonių derinys - kalendros, kumino, ciberžolės ir cinamono. Sriuba buvo kažkas nepakartojamo. 



Nustebome, kai pupelių troškinys buvo atneštas aukštame moliniame inde - pasirodo, tai yra marokietiškas tadžinas. Taip vadinamas tiek indas, tiek taip gali būti vadinamas visas patiekalas. Troškinys taip pat labiausiai nustebino prieskonių intensyvumu ir įvairove. Be to, labai malonu valgyti iš molinės lėkštės ant medinės lentelės.


Ir, galų gale, desertas. Marokietiška chalva "Sellou" iš sezamų ir migdolų - padavėja papasakojo mums, kad Maroke šią chalvą gamina pagimdžiusioms moterims, tam, kad atgautų jėgas. Atgavom ir mes, net ir negimdę.

Vainius: Įdomu tiek maistas, tiek pats stilius, aplinka - Lietuvoje vienintelis marokietiško maisto restoranas paliko man gerą įspūdį. Man čia patiko ir buvo skanu.

Reziume: Patiko tiek aplinka, tiek malonus aptarnavimas, tiek ir maistas, apipintas istorijomis. Kainos vidutinės, nėra pigu, bet moki už kokybišką, skaniai paruoštą nekasdienių skonių maistą. Veganiškų patiekalų - 6, nemažai yra vegetariškų patiekalų. Daug kur į sudėtį, deja, įeina medus, bet reikia klausti. Beje, restorane dirba vegetarė ir gyvūnų teisių aktyvistė, tad restorane visi tikrai žino, kad yra veganiškas maistas. Beje, kas man asmeniškai imponuoja - kad restoranas taip pat nusiteikęs pozityviai ir žmogaus teisių atžvilgiu - jis reklamavo Baltic Pride savaitės renginius.


Veganų verdiktas
Maistas - 9,8/10
Aptarnavimas - 10/10
Vegan friendly - 8/10


Norite, kad jūsų kavinė patektų į šį blogą
ir būtų įvertinta veganų-gurmanų?
Rašykite: ugne@animalrights.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą