2013 m. liepos 15 d., pirmadienis

„Kinų rožė“

2014-03-13

UPDATE

Deja, „Kinų rožę“ ištiko senas prakeikimas, kai vos atsidariusios vietelės maistas būna puikus, bet susirinkus klientūrą, tampa šlykštus kaip velnias.

Nors pietų vieta ten gan strateginė, ir ten mėginau pietauti du kartus šiais metais, galiu pasidalinti tik nusivylimu.

Dienos pietų metu aptarnavimas klaikus, paprašius meniu, padavėja tiesiogine to žodžio prasme užbaubė, kad užsisakius ne iš dienos pietų meniu teks ilgai laukti. Taigi, pasirinkus imbierinius baklažanus, jų laukiau vis tiek ~20 minučių, gavau keletą gabaliukų gličių baklažanų krakmolo baloje. Neįveikiau. Skonis buvo bjaurus.

Antrą kartą užsukus ne dienos pietų meniu (ak, viltis durnių motina!), užsisakiau kiniškų grybų salotų, kuriomis susižavėjau pirmąjį apsilankymą tenai ir baklažanų saldžiarūgščiame padaže. Ir vėl neįveikiau. Grybų salotos buvo modifikuotos ir pridėtos špinatų ir paprikų, katros buvo visiškai „ne į temą“, o saldžiarūgštis padažas pavirtęs, hm, pirmu spėjimu, pigiu actu su cukraus sirupu?
Baklažanai - ne ką geriau. Vietoj malonaus plutelės traškumo kramčiau besiveliančią burnoje gumą, aplietą neaiškios kilmės padažu, kuriame rūgštumo nebuvo nė kvapo. Tiek saldus, kad nesupratau, ar valgau saldžiarūgščius baklažanus, ar kažkokį saldumyną. Sudėties spėjimas - pigiausias sojos padažas+krakmolas+cukrus. Fe.

Taigi, ten nebeikit.

Geriau užsukit „už kampo“ - turėjome netikėtą atradimą - restoranų eilutėje prie ukrainiečių ir Submarino besiglaudžiantis iš pirmo žvilgsnio prabangiai atrodantis kinų restoranas pradžiugino padoriomis kainomis, skaniu maistu ir neįprastai veg-draugišku meniu - ten gaminama su tofu!!!



2013-07-15

Kažkada pakeliui į Nacionalinę biblioteką Vilniuje, užkliuvo žvilgsnis už naujai atsidariusio kinų restorano „Kinų rožė“, kuris reklamavosi siūlomais žuvies ir vegetariškais patiekalais. Todėl kitą kartą niekur neskubant užsukome ir į vidų pažiūrėti, ar yra ten ko valgomo išrankiems veganams.

Pagrindiniai restorano patiekalai - šviežiai paruošiama žuvis, taigi, nei veganiška, nei vegetariška, tačiau meniu siūloma nemažai daržovių patiekalų, o mėsa, skirtingai nei daugumoje kinų restoranų, patalpinta meniu gale kaip paskutinis pasirinkimas „pageidaujantiems mėsos“.

Pradžiugino tai, jog restoranas priklauso atsakingų restoranų tinklui, taigi, įsipareigoja suteikti informaciją apie tai, kaip gaminami patiekalai ir kokia yra tiksli jų sudėtis bei kiek ją pakoreguoti dėl alergijų (arba dėl veg mitybos įpročių ar religijos ar dar kokių nors priežasčių).

Pietums pasirinkome saldžiarūgščio skonio baltų ir juodų grybų salotas, traškius baklažanus su saldžiarūgščiai aštriu padažu ir džiūvėsėliuose keptas šviežias daržoves. Salotos buvo itin maloni staigmena - pačiai gerai paruošti kiniškus grybus sekasi sunkiai, o salotos buvo tiesiog tobulos! Kiek neįprastas saldus padažas su rūgštumo gaidele ir traškūs grybai, kurių visų pavaidinimų tikrai neįvardinčiau.

Traškūs baklažanai
 
Karštus patiekalus, nors valgėme dviese, atnešė ne iš karto, todėl paskui kiek gailėjausi, jog nors užsisakinėjau baklažanus, vardan draugiškumo pasiūliau abu patiekalus dalintis pusiau. Pirmiau atnešti baklažanai buvo nuostabūs - nebuvo ką prikišti, nors neretai ragaujant kinų maistą šis populiarus patiekalas būna apgailėtinas - per daug krakmolo, per dideli ir neiškepę gabalėliai arba kepti „fritiūrinėje“ su tiek daug seno aliejaus, kad kiekvieną gabaliuką tenka nusunkti servetėle. Taigi, paskanavus traškių baklažanų „Kinų rožėje“, žinosiu, kur vėl jų keliauti Vilniuje. Tuo tarpu daržovės džiūvėsėliuose taip nepradžiugino ir buvo prasčiausias iš visų trijų ragautų patiekalų. Kepti agurkai buvo per daug keisti, tai iš visų daržovių (kukurūzų, paprikų, baklažanų, agurkų, brokolių) išsirinkinėjau brokolius, kuriuos dievinu paruoštus bet kaip. O su džiūvėsėliais jie netgi priminė populiarų lenkišką patiekalą (tiesa, originalioje versijoje yra ir kiaušinis). 

Daržovės džiūvėsėliuose
Laurynas: daržovės džiūvėsėliuose yra visai neblogas čipsų pakaitalas.

Reziume: pietauti dar kartą ten eisiu, nes viešai skelbiami įsipareigojimai leidžia tikėti virėjų ir padavėjų sąžiningumu dėl patiekalų veganiškumo, o maistas iš tiesų laaaabai skanus. Beje, būtų labai smagu valgiaraštyje rasti ką nors su tofu, nes kažkaip Lietuvoje esančiuose kinų restoranuose tofu, atrodo, yra retas svečias.

Veganų/vegetarų verdiktas
Maistas - 9/10
Aptarnavimas - 8/10
Vegan friendly - 9/10


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą