2013 m. birželio 26 d., trečiadienis

„Žalias“ kokosų-braškių tortas


Reikės:

1 puodelio kokoso drožlių;
1 puodelio migdolų;
7-10 datulių;
1 puodelio (ar daugiau) anakardžių riešutų;
2/3 puodelio šviežių braškių;
2-3 šaukštų agavų sirupo;
2-3 šaukštų kokosų pieno;
vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus

Paruošimas:
 

Kokosą ir migdolus sumalti į miltus kavamale. Ta pačia kavamale susmulkinti datules. Visus „miltus“ sumaišyti, įpilti 1 šaukštą agavų sirupo, įdėti vanilės, įpilti kokosų pieno ir išmaišyti iki lipnokos masės. Gauta mase iškloti „atsisegančios“ skardos dugną. 
Per naktį išmirkytus anakardžių riešutus suberti į indą su braškėmis, įpilti 2 šaukštus agavų sirupo ir sutrinti trintuve. Jei braškės bus labai sultingos ir masė gausis per skysta, galima įberti migdolų „miltų“. Gauta mase padengti torto padą. Tortą palikti bent tris valandas (geriau taip pat pernakt) stingti šaldytuve.
Galite eksperimentuoti proporcijomis ir keisti pagrindo-kremo storį.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą