2013 m. birželio 1 d., šeštadienis

Rabarbarų ir mėtų pyragas


Ką valgo veganai rašytojai, sėkmingai baigę rašyti (ar jau apsigynę) diplominius darbus, grįžta prie blog'o pildymo ; ) Ta proga - pavasariškas pyragas!

Reikės:

ryšulio rabarbarų - kuo daugiau, tuo gausesnis pyrago viršus;
1 puodelio miltų;
3-4 šaukštų (su kaupu) augalinio ghee arba 1/4 puodelio rapsų aliejaus;
3/4 puodelio cukraus;
5 šaukštų sojos pieno;
1/2 šaukštelio kepimo miltelių;
1 šaukštas egg-replacer'io* arba krakmolo;
keli švieži mėtos lapeliai;
1/2 šaukštelio vanilinio cukraus.
Paruošimas:

Sumaišyti miltus, ghee/aliejų, 1/4 puodelio cukraus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius bei paruoštą (su šlakeliu vandens sumaišytą) egg-replacer'į arba krakmolą, sojos pieną. Išminkyti tešlą ir ja iškloti kepimo formą. Nulupti rabarbarus, supjaustyti ir jais padengti pyrago pagrindą. Apibarstyti likusiu cukrumi ir susmulkintais mėtos lapeliais. Įdėti į įkaitintą orkaitę (~190°) ir kepti 20-30 min.

*Orgran firmos vegan kiaušinių pakaitalą radau pirkti Kaune, Akropolio Eurovaistinėje, bet turėtų būti ir įvairiose eko/sveiko maisto parduotuvėse.

1 komentaras: