2013 m. gegužės 7 d., antradienis

Troškinys su šparagais

Šparagai - lietuvių virtuvėje dar neįprastas augalas. Tačiau nepaprastai maistingas! Tai puikus vitamino B6 šaltinis, taip pat šparagai turi nemažai kalcio, magnio, cinko, baltymų, vitaminų A, C, E, K, tiamino, riboflavino, geležies ir daugybę kitų reikalingų medžiagų. 
Siūlome „prisijaukinti“ šparagus šiame paprastame troškinyje.


Reikės:

ryšulio šparagų;
4 bulvių;
1 stiklinės virtų avinžirnių;
1 nedidelio svogūno;
viduržemio jūros prieskonių;
česnako granulių;
druskos;
alyvuogių aliejaus.

Paruošimas:

Bulves nulupti, supjaustyti kubeliais (~3 cm) ir apvirti. Supjaustyti svogūną. Paruošti šparagus (nulaužyti sumedėjusius kotelius), įpilti į keptuvę alyvuogių aliejaus, jam pakaitus, apkepinti šparagus, apibarstytus česnakais ir druska. Jiems pakepus, suberti svogūnus ir patroškinti. Svogūnams iškepus, suberti apvirusias bulves ir avinžirnius, prieskonius, išmaišyti ir dar šiek tiek patroškinti.

Skanaus!

1 komentaras:

  1. O, man tai bais patinka špinatai - tik kad pas mus jie taip nesvietiškai brangūs!

    AtsakytiPanaikinti