Reikės:
2 vidutinio dydžio raudonų burokėlių;
70 g saulėgrąžų;
citrinos;
50 g agurko;
saujelės svogūno laiškų;
krapų pabarstymui;
druskos pagal skonį.
Paruošimas:
Saulėgrąžas pamerkti nakčiai. Burokėlius
išvirti, nulupti ir supjaustyti kubeliais ar šiaudeliais. Išmirkusias saulėgrąžas
sudėti į maišytuvą ir pripilti 4 stiklines vandens, gerai viską susmulkinti. Į dubenį
su burokėliais supilti saulėgrąžų pieną, išspaustas citrinos sultis, įdėti
supjaustytų agurką, svogūno laiškų ir krapų, pasūdyti ir gerai išmaišyti.
Galima vietoje saulėgrąžų
naudoti kitus riešutus ar sėklas. Valgyti
su virtom bulvėm.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą