2013 m. balandžio 9 d., antradienis

Saulėgrąžų šaltibarščiai su bulvėm



Reikės:

2 vidutinio dydžio raudonų burokėlių;
70 g saulėgrąžų;
citrinos;
50 g agurko;
saujelės svogūno laiškų;
krapų pabarstymui;
druskos pagal skonį.
  

Paruošimas:

Saulėgrąžas pamerkti nakčiai. Burokėlius išvirti, nulupti ir supjaustyti kubeliais ar šiaudeliais. Išmirkusias saulėgrąžas sudėti į maišytuvą ir pripilti 4 stiklines vandens, gerai viską susmulkinti. Į dubenį su burokėliais supilti saulėgrąžų pieną, išspaustas citrinos sultis, įdėti supjaustytų agurką, svogūno laiškų ir krapų, pasūdyti ir gerai išmaišyti.

Galima vietoje saulėgrąžų naudoti kitus riešutus ar sėklas. Valgyti su virtom bulvėm.

Skanaus! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą