2 porcijoms reikės:
1 baklažano;
1 didelės morkos;
1 nedidelio pomidoro;
3 skiltelių česnako;
2 šaukštų vegan majonezo;*
žiupsnio druskos;
šlakelio alyvuogių aliejaus;
raudonėlių, baziliko, pipirų.
Paruošimas:
Sutarkuoti morką, nulupti ir susmulkinti česnaką. Išmaišyti morką, česnaką, prieskonius, druską su majonezu. Perpjauti baklažaną išilgai pusiau, vidurį šiek tiek išskobti. Išskobtą baklažano „mėsą“ supjaustyti ir išmaišyti morkų-česnakų įdare. Į baklažaną sudėti sluoksnį įdaro, sluoksnį pomidorų skiltelių ir vėl sluoksnį įdaro. Kepimo indą pašlakstyti aliejumi, sudėti baklažanus, uždengti folija ir kepti ~25 min. 200°C orkaitėje.
Įdarą galima pasigaminti ir kitokį, pagal turimus namuose produktus - tinka įmaišyti paprikas, špinatus, tofu, sojos faršą ir t.t.
*Vegan majonezas - Vilniaus „Be cholesterolio“.
Majonezą nesunku pasidaryti patiems. Tereikia sojos pieną/grietinėlę išplakti proporcija 1:2 su rapsų ar alyvuogių aliejumi; dėl skonio galima įmaišyti šaukštelį garstyčių.
Nuotraukoje fokusas gavosi už baklažano, ir man kartais nesiseka gerai sufokusuoti. :)
AtsakytiPanaikinti