2013 m. kovo 27 d., trečiadienis

Žirnių maltiniai



Reikės:

stiklinės žirnių;
šaukšto miltų;
kelių skiltelių česnakų;
vieno vidutinio dydžio svogūno;
prieskonių (kalendros, juodųjų pipirų, mairūnų, petražolių...);
aliejaus;
druskos.

Paruošimas:

Žirnius mirkyti vandenyje apie parą. Nusausintus žirnius susmulkinti smulkintuve. Į gautą žirnių masę sudėti susmulkintą česnaką, susmulkintus aliejuje keptus svogūnus, druską, prieskonius, didelį šaukštą kvietinių miltų ir gerai viską išmaišyti. Suformuoti nedidelius maltinius. Juos įdėti į įkaitintą keptuvę  ir ant silpnos ugnies (uždengus dangčiu) aliejuje kepti iki tol kol gražiai neparuduos.

Skanaus! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą