Reikės:
stiklinės žirnių;
šaukšto miltų;
kelių skiltelių česnakų;
vieno vidutinio dydžio svogūno;
prieskonių (kalendros, juodųjų pipirų, mairūnų,
petražolių...);
aliejaus;
druskos.
Paruošimas:
Žirnius
mirkyti vandenyje apie parą. Nusausintus žirnius susmulkinti smulkintuve. Į
gautą žirnių masę sudėti susmulkintą česnaką, susmulkintus aliejuje keptus
svogūnus, druską, prieskonius, didelį šaukštą kvietinių miltų ir gerai viską
išmaišyti. Suformuoti nedidelius maltinius. Juos įdėti į įkaitintą keptuvę
ir ant silpnos ugnies (uždengus dangčiu) aliejuje kepti iki tol kol
gražiai neparuduos.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą