2013 m. kovo 2 d., šeštadienis

Veganiški žagarėliai


Reikės:

450 g miltų;
140 g sojos jogurto;
140 g cukraus;
1 šaukšto kukurūzų krakmolo;
1 šaukšto romo/degtinės;
1 šaukštelio vanilinio cukraus;
0,5 šaukštelio sodos;
cukraus pudros;
aliejaus virimui.

Paruošimas:

Sumaišyti sojos jogurtą su krakmolu, soda, vaniliniu cukrumi. Sudėti miltus, cukrų, įpilti romo/degtinės. Išminkyti tešlą. Iškočioti ploną „blyną“, supjaustyti juostelėmis. Juostelės viduryje įpjauti ir sumaizgyti žagarėlius.
Užvirti puode ar gilioje keptuvėje aliejų, mesti žagarėlius ir virti (apverčiant), kol išsipūs ir taps gražiai rusvi. Kad neprisigertų aliejaus, verdant žagarėlius įmesti griežinėlį bulvės.
Iškepusius žagarėlius sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Atvėsus sumesti į indą ar maišelį, apiberti cukraus pudra ir smarkiai pakratyti, kad visi žagarėliai būtų ja padengti.

Skanaus!

7 komentarai:

  1. Jei neklystu, veganai valgo tik termiškai neapdorotą maistą. Jei žagarėliai verdami aliejuje, tai ar galima juos vadinti veganiškais?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Termiškai neapdorotą maistą valgo žaliavalgiai http://en.wikipedia.org/wiki/Raw_foodism
      Veganai atsisako gyvūninės kilmės produktu, tai nėra susija su terminiu apdorjimu/neapdorojimu. Kaip ir galima pamatyti iš šio tinkliaraščio, berods tik patiekalai su "raw" etikėte nėra termiškai apdoroti.

      Panaikinti
    2. Aaaaa.... Aš kažkaip maniau, kad žaliavalgiai ir veganai, tai vienas ir tas pats :)

      Panaikinti
  2. Sveika, labai primena vaikystę žagarėliai, taip smagu buvo prisidaryt jų, ačiū už recenptą :} o tau jie gaunasi minkštučiai ar kieti?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Minkštučiai, bet daugiau paros tokie neišsilaiko ir tampa trapučiais.

    AtsakytiPanaikinti
  4. O kur galima gauti sojos jogurto Lietuvoje?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kelių rūšių yra pirkti Prismose, kai kuriose Maximose; galima mėginti ieškoti ekoparduotuvėse.

      Panaikinti