2013 m. kovo 25 d., pirmadienis

Vegan tinginys


Reikės:

1 skardinės kokosų pieno;
1 juodojo šokolado plytelės;
3 pakelių sausainių.

Paruošimas:

Smulkiai sulaužyti sausainius. Į nedidelį puodą supilti kokosų pieną, ten pat sulaužyti šokoladą. Lėtai kaitinti ir maišyti, kol šokoladas ištirps ir gausis vienalytė masė. Sutrupintus sausainius sudėti į gilų indą, užpilti kokosų pieno ir šokolado mase, išmaišyti, išlyginti paviršių, užkloti maistine plėvele ir prislėgti. Palaikyti šaldytuve, geriausiai per naktį.

Skanaus! 

8 komentarai:

  1. Kodėl jis veganiškas? Juk šokolado sudėtyje yra pieno produktų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :D nuoširdžiai prajuokino šitas komentaras :D Nu juk tiesa, į šokoladą, kaip ir į sausainius ir visur kitur dedama pieno miltelių (sausainiuose rasti tikro sviesto yra didžiulė retenybė). Bet iš tiesų tai gero šokolado sudėtis yra kakavos sviestas, kakava ir cukrus, todėl radę gero šokolado galim laisvai veganiškai maitintis :) O dėl sausainių, tai būna sausainių veganams, kur sviesto (gyvulinių riebalų) vietoje dedamas kokoso aliejus ar augaliniai riebalai, tad pasistengus ir sausainius turėsim veganiškus.

      Panaikinti
  2. manau,kad i sausaunius taip pat dedamas sviestas. bet,norint paivairinti,tai receptas puikus ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Yra šokolado (pvz. konditerinio, taip ir vadinasi), kurio sudėtyje pieno nėra. Lygiai taip pat ir sausainių sudėtyje nebūtinai rasite pieno produktų ar kiaušinių - pvz, pigiausi „Arbatiniai“ sausainiai yra vegan. Tiesiog reikia skaityti sudėtis arba naudotis puslapio skiltimi „Vegan produktai“, kur stengiamės sudėti kuo daugiau mums žinomų vegan produktų, esančių įprastuose prekybos centruose ir parduotuvėse. Todėl visiškai įmanoma (ir visiškai nesunku) pasigaminti tikrai vegan tinginį!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū už receptą, Tinginys - mano vaikystės gėris. :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Šis tinginys iš ties labai skanus. Bevalgant jį, man toptelėjo mintis, kurią vėliau įgyvendinau - pasigaminau vegan šokoladinių ledų, o skonis labai primena mano prieš keletą metų valgytų įprastų šokoladinių ledų skonį. Receptukas paprastas: 400g indelio kokosų pieno (perkant paskaitykite sudėtį ir imkite tą, kurio sudėtyje yra 75 proc. kokosų riešutų masės)ir plytelės juodojo šokolado (aš perku "TaiTau") ir į nedidelį indą supiltame kokosų piene sutrupinti šokoladą ir maišyti tol, kol masė taps vienalytė, tuomet sudėti į sandarų indą ir įdėti į šaldytuvą(ne į šaldymo kamerą) parai laiko.

    AtsakytiPanaikinti
  6. O kokosų pienas būtinai turi būti pilno riebumo ar galima ir liesesnį naudot? Ir saldumo ar netrūksta, jei visai cukraus įdėt nereik?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Geriau riebesnį arba kokosų kremą, kadangi liesesnis būna skystesnis, dėl ko tinginys gali būti minkštokas ar net "skystokas".
      Saldumo tikrai netrūksta - jo duoda šokolado plytelė. Žinoma, galima vietoje jos naudoti kakavą+cukrų/kitą saldiklį.

      Panaikinti