2013 m. kovo 6 d., trečiadienis

Pica su špinatais ir tofu


Belaukiant pavasario, kai labai norisi žalumynų, pasidarykime žalios picos!





Reikės:

 picos paplotėlio 
(perkant perskaitykite sudėtį arba pasidarykite paplotėlį namie)
špinatų
pievagrybių
druskos ir kt. prieskonių
veganiško majonezo - žr. čia (arba aliejaus)
minkšto tofu (pasirinktinai)

Paruošimas:

Užkaiskite orkaitę. Gerai nuplaukite špinatus, supjaustykite juos, užplikykite karštu vandeniu ir uždenkite. Už minutės nupilkite vandenį ir šiek tiek pasūdykite špinatus. Kol špinatai atvės, supjaustykite pievagrybius griežinėliais. Tuomet paruoškite picos paplotėlį - užtepkite veganišku majonezu arba aliejumi ir paskirstykite špinatus, o ant jų išdėliokite supjaustytus pievagrybius. Labai tinka pagardinti minkšu (silken) tofu - žr. čia . Pabarsyti mėgstamais prieskoniais. Beje, jeigu norite pasimėgauti špinatų skoniu, siūlau pabarstyti tik druska ir pipirais.

Pica paruošta! Belieka ją pašauti ir 10-15 min. pakepti (kol tofu arba paplotėlis truputį pagels). Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą