2013 m. kovo 13 d., trečiadienis

Morkiniai keksiukai

Vakar paragavau pačių skaniausių keksiukų ragautų keksiukų ever, galbūt todėl, kad juos iškepė vyras, taip padarydamas saldžią staigmeną (dirbančiai moteriai), o gal dėl savo nuostabios purios tekstūros, dėl pilno skonio ir...morkų!!



24-iems keksiukams reikės:

1 1/3 puodelio miltų
1 1/2 a.š. sodos
1/2 a.š. kepimo miltelių
po 1/2 a.š. druskos, malto cinamono ir imbiero
1 1/3 puodelio cukraus
2/3 puodelio aliejaus
2/3 puodelio sojų jogurto (natūralaus arba vanilinio skonio) (žr. čia)
2 a.š. vanilės
2 puodeliai smulkiai tarkuotų morkų
po 1/2 puodelio kapotų graikinių riešutų ir razinų

Paruošimas:

Užkaiskite orkaitę iki maždaug 180 laipsnių. Dubenyje sumaišykite cukrų, aliejų, jogurtą ir vanilę. Po truputį įmaišykite sausus ingridientus: miltus, kepimo miltelius, sodą, prieskonius, druską ir maišykite iki vientisos masės. Įmaišykite morkas, riešutus ir razinas.

Kepkite apie pusvalandį, kol galėsite įbesti dantų krapštuką į keksiuko vidurį ir jis nebelips. Skanaus! (kvapnūs namai garantuoti)

1 komentaras:

  1. galetumėt sukurti "vegan junk food" tag'ą tokiems receptams su krūva cukraus, aliejaus ir baltų miltų.

    AtsakytiPanaikinti