2013 m. vasario 16 d., šeštadienis

Žalias citrininis „sūrio“ tortas


Reikės:

pagrindui -

1 puodelio migdolų (arba graikinių riešutų;
3/4 puodelio datulių be kauliukų;
žiupsnelio druskos.
kremui - 

1,5 puodelio anakardžių riešutų;
1/4 puodelio šviežių citrinos sulčių (~2 citrinos);
1/4 puodelio agavos sirupo;
1/4 puodelio kokosų aliejaus.

Paruošimas:

Išmirkyti anakardžių riešutus per naktį. Valandą prieš ruošiant tortą, užmerkite datules. Pamirkytas datules, migdolus (arba graikinius riešutus) bei žiupsnelį druskos sumalkite blenderiu iki vienalytės grūdėtos masės. Išlipdykite ja torto formos (kurios šonas nusiima) apačią. Jei naudosite didesnę formą (21 cm skersmens ir daugiau), recepto ingridientų kiekį padidinkite.
Išmirkytus anakardžius, citrinos sultis, sirupą ir kokosų aliejų sutrinkite blenderiu iki košelės masės, padenkite pagrindą. Galite papuošti vaisiais ar uogomis. Įdėkite į šaldymo kamerą 2 valandoms. Po to tortą ištraukite ir laikykite šaldytuve.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą