Reikės:
2 puodelių miltų;
1 valg. šaukšto kepimo miltelių;
1,5 arbatinio šaukštelio sumalto cinamono;
0,5 arbatinio šaukštelio druskos;
0,5 puodelio cukraus;
0,3 puodelio sojos pieno (Jei tešla labai kieta, galima įpilti kiek daugiau);
0,25 puodelio obuolių padažo/tyrės/trintų obuolių;
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus;
1 didelis obuolys, nuluptas ir sutarkuotas;
0,75 puodelio džiovintų spanguolių;
1 valg. šaukšto kepimo miltelių;
1,5 arbatinio šaukštelio sumalto cinamono;
0,5 arbatinio šaukštelio druskos;
0,5 puodelio cukraus;
0,3 puodelio sojos pieno (Jei tešla labai kieta, galima įpilti kiek daugiau);
0,25 puodelio obuolių padažo/tyrės/trintų obuolių;
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus;
1 didelis obuolys, nuluptas ir sutarkuotas;
0,75 puodelio džiovintų spanguolių;
- Įjunkite orkaitę 200' C.
- Dideliame puode išmaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
- Kitame dideliame inde išmaišykite cukrų, sojos pieną, obuolių padažą, aliejų ir suplakite iki vientisos masės. Įmaišykite sutarkuotą obuolį ir spanguoles.
- Šlapius ingredientus įpilkite į sausus ir sumaišykite, bet nepermaišykite, tik kad maždaug vientisa masė pasidarytų.
- Į keksiukų kepimo formą įdėkite popierėlius keksiukams ir supilkite tešlą. Jei norite, kad keksiukai būtų iškilę, tešlą pilkite beveik iki viršaus. Ant viršaus dar galite uždėti spanguolių.
- Keksiukus įkiškite į orkaitę ir kepkite iki kol paruduos arba kol įbestas dantų krapštukas lieka švarus (apie 25 minutes).
- Išėmę keksiukus ant viršaus užbarstykite cukraus pudros. Leiskite atvėsti (5 minutes) ir patiekite, dar šiltus! Skaniausi su šiltu sojos pienu! Skanaus. :)
Autorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikinti