2013 m. vasario 3 d., sekmadienis

Spanguoliniai- obuoliniai veganiški keksiukai


Reikės:
2 puodelių miltų;
1 valg. šaukšto kepimo miltelių;
1,5 arbatinio šaukštelio sumalto cinamono;
0,5 arbatinio šaukštelio druskos;
0,5 puodelio cukraus;
0,3 puodelio sojos pieno (Jei tešla labai kieta, galima įpilti kiek daugiau);
0,25 puodelio obuolių padažo/tyrės/trintų obuolių;
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus;
1 didelis obuolys, nuluptas ir sutarkuotas;
0,75 puodelio džiovintų spanguolių;
Paruošimas:
  1. Įjunkite orkaitę 200' C.
  2. Dideliame puode išmaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
  3. Kitame dideliame inde išmaišykite cukrų, sojos pieną, obuolių padažą, aliejų ir suplakite iki vientisos masės. Įmaišykite sutarkuotą obuolį ir spanguoles. 
  4. Šlapius ingredientus įpilkite į sausus ir sumaišykite, bet nepermaišykite, tik kad maždaug vientisa masė pasidarytų. 
  5. Į keksiukų kepimo formą įdėkite popierėlius keksiukams ir supilkite tešlą. Jei norite, kad keksiukai būtų iškilę, tešlą pilkite beveik iki viršaus. Ant viršaus dar galite uždėti spanguolių.
  6. Keksiukus įkiškite į orkaitę ir kepkite iki kol paruduos arba kol įbestas dantų krapštukas lieka švarus (apie 25 minutes). 
  7. Išėmę keksiukus ant viršaus užbarstykite cukraus pudros. Leiskite atvėsti (5 minutes) ir  patiekite, dar šiltus! Skaniausi su šiltu sojos pienu! Skanaus. :)

1 komentaras: