2013 m. vasario 9 d., šeštadienis

spaghetti su pomidorų tyre (ne kečupu)!


Reikės:

500 g spaghetti makaronų;
1 vidutinio-didelio svogūno;
5-6 skiltelių česnako;
16 šaukštų alyvuogių aliejaus;
2 pilnos stiklinės pomidorų tyrės (NE kečupo);
3 vidutinio dydžio pomidorų;
žiupsnelis druskos, baziliko, pipirų.


Padažo ruošimas:

Svogūną ir česnaką supjaustome. Į puodą supilame alyvuogių aliejų. Į įkaitusį aliejų sudedame svogūną, jam švelniai apkepus, sudedame česnaką, pakepiname dar truputį. Sudedame supjaustytus pomidorus ir pomidorų tyrę. Verdam ant mažos (ar net labai mažos ugnies). Padažas linkęs taškytis, tad nepamaišys ant puodo uždėti dangtį (uždengti ne aklinai). Verdam 10-15 min ant mažos ugnies, galiausiai pasūdom, pagardinam prieskoniais.

Geriausia, kad baigiant ruošti padažą - makaronai jau būtų išvirę. Virimas paprastas: užverdam pasūdytą vandenį, sumetam makaronus, verdam 5-6-7 min (kietagrūdžius virti ilgiau, kiek nurodyta ant pakelio), pastoviai paragaujam. Kai tik makaronai pasidaro pakankamai minkšti valgymui - iškart baigiam virti. Nukošiam. Sumaišom makaronus su padažu ir gardžiuojamės! Skanaus! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą