2013 m. vasario 5 d., antradienis

Rasutės mėgstamiausi karšti sumuštiniai

 
Reikės:

Duonos (naudoju juodą bemielę, bet galima eksperimentuoti);
svogūnų;
kreivabudžių arba pievagrybių;
pomidorų;
druskos;
aliejaus;
mėgstamų prieskonių.

Paruošimas:

Duona suraikoma, riekės ištepamos aliejumi, sudedami pusžiedžiais supjaustyti svogūnai. 
Tuomet galima pabarstyti mėgstamais prieskoniais. 
Ant svogūnų sluoksnio dedami kreivabudžių gabalėliai arba pievagrybių riekelės. Kreivabudės orkaitėje keptiems sumuštiniams yra idealios, nes puikiai atsiskleidžia jų skonis, bet pievagrybiai taip pat tinka.
Ant viršaus dedami riekelėmis supjaustyti pomidorai taip, kad uždengtų beveik visą sumuštinio plotą. Kepant pomidorai maloniai apskrunda, o tuo pačiu ir apsaugo svogūnus ir grybus nuo perkepimo bei neleidžia sumuštiniui išdžiūti.
Sumuštiniai sukeliami į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaunami į iki 200' C įkaitintą orkaitę maždaug penkiolikai minučių.
Sumuštiniai yra iškepę kai pakvimpa ir kai lengvai apkepa pomidorų riekelės.
Ištraukti iš orkaitės sumuštiniai pabarstomi druska ir palaukus, kol atvės iki valgymui tinkamos temperatūros, skaniai suvalgomi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą