Reikės:
Duonos
(naudoju juodą bemielę, bet galima eksperimentuoti);
svogūnų;
kreivabudžių
arba pievagrybių;
pomidorų;
druskos;
aliejaus;
mėgstamų
prieskonių.
Paruošimas:
Duona
suraikoma, riekės ištepamos aliejumi, sudedami pusžiedžiais
supjaustyti svogūnai.
Tuomet
galima pabarstyti mėgstamais prieskoniais.
Ant svogūnų
sluoksnio dedami kreivabudžių gabalėliai arba pievagrybių
riekelės. Kreivabudės orkaitėje keptiems sumuštiniams yra
idealios, nes puikiai atsiskleidžia jų skonis, bet pievagrybiai
taip pat tinka.
Ant viršaus
dedami riekelėmis supjaustyti pomidorai taip, kad uždengtų beveik
visą sumuštinio plotą. Kepant pomidorai maloniai apskrunda, o tuo
pačiu ir apsaugo svogūnus ir grybus nuo perkepimo bei neleidžia
sumuštiniui išdžiūti.
Sumuštiniai
sukeliami į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaunami į iki
200' C įkaitintą orkaitę maždaug penkiolikai minučių.
Sumuštiniai
yra iškepę kai pakvimpa ir kai lengvai apkepa pomidorų riekelės.
Ištraukti
iš orkaitės sumuštiniai pabarstomi druska ir palaukus, kol atvės
iki valgymui tinkamos temperatūros, skaniai suvalgomi.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą