2013 m. vasario 6 d., trečiadienis

Migdolų sūris


Reikės:

2 puodelių 24-48 val. mirkytų migdolų;
0,5 šaukštelio probiotikų;*
1-2 skiltelių česnako;
2 šaukštelių alyvuogių aliejaus;
3 šaukštelių citrinos sulčių;
žiupsnelio druskos.

Paruošimas:

Išmirkytiems migdolams nulupti odeles - turi nusiimti nesunkiai. Sudėti į indą (ar maisto smulkintuvą), užpilti vandeniu kad apsemtų, įdėti probiotikus*, ir sumalti blenderiu. Malama ilgai, neskubėkite ir nesudeginkite blenderio : )
Ištiesti koštuvą sūrmaišiu ar dviguba marle. Sukrėsti gautą masę. Apačioje pastatyti indą. Pridengti ir palaikyti šiltai per naktį arba ~8-12 valandų. Geriausiai sūris fermentuojasi 42°C temperatūroje, todėl turintys orkaites su temperatūros nustatymo galimybę, galite laikyti joje, nustatę ~40°C.
Į susifermentavusią migdolų masę įmaišyti sutrintą česnaką, druską, aliejų, citrinos sultis. Galima įmaišyti ir šviežių žolelių, mielių dribsnių. Gautą masę „užsukti“ sūrmaišyje/marlėje ir, palikus koštuve, prislėgti sunkiu daiktu ir laikyti šaldytuve. Po ~8 valandų sūris bus paruoštas.
Turintys maisto džiovyklę gali gautą sūrį padžiovinti, kad būtų kiek kietesnis.
Sūrį suvartoti reikia per 5 dienas.

*vaistinėse yra pirkti vegan probiotikų „Vega“; sūriui reikalingas 3 kapsulių turinys.

2 komentarai:

  1. Saunu. Aciu uz recepta. Butinai reikes ismeginti

    AtsakytiPanaikinti
  2. utiutiu!! seilės burnoj renkas!
    gaminsiu! ačiū : )

    AtsakytiPanaikinti