2013 m. vasario 12 d., antradienis

Mieliniai kakaviniai blynai



Reikės:

2 stiklinių miltų;
1,5-2 stiklinės šilto vandens arba augalinio pieno;
1 arbatinio šaukštelio sausų mielių;
1 šaukšto rapsų aliejaus;
1 šaukšto kakavos;
1 šaukšto melasos (nebūtinai);
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
0,5 arbatinio šaukštelio cinamono;
0,5 stiklinės cukraus (jei dedate melasos - tai mažiau).

Paruošimas:

Šiltame vandenyje/augaliniame piene ištirpdyti melasą. Supilti į dubenį visus sausus ingridientus, aliejų, užpilti vandeniu/augaliniu pienu. Gerai išmaišyti ir palikti pastovėti šiltai, pridengus virtuviniu rankšluosčiu. Galima laikyti šiltoje, kiek pravertoje orkaitėje. Tešlai iškilus dvigubai, krėsti ją šaukštu į įkaitintą keptuvę su aliejumi : )
Galite pagardinti klevų sirupu arba uogiene.
Skanaus!

2 komentarai:

  1. Reiks pabandyt šituos! O gal žinot kokių paprastų blynų receptų ir lietinių? Visi taip mėgsta juos, bet aš nei u kiaušiniais nemokėjau kepti nei be jų :<

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiesiog miltai, sojos pienas/vanduo, šiek tiek vanilės, šiek tiek cukraus - tirštesnė tešla - paprastiems blynams (dar galima įdėti kepimo miltelių, kad kiek pasipūstų, arba sojos jogurto), skystesnė - lietiniams. Kiek teko pastebėti, skirtingose keptuvėse blynai išeina vis kitokie; geriausiai, bent jau man, sekasi juos kept ir ore vartyt naudojant specialią keptuvę blynams, daugmaž tokią: http://www.super.lt/media/images/2013/02/28/keramikine-keptuve-blynams-24-cm.jpg.330x330_q85.jpg

      Panaikinti