Reikės:
1 stiklinės manų;
4-5 šaukštų veganiško ghi;*
2/3 stiklinės cukraus arba 1/3 stiklinės melasos;
1/2 stiklinės razinų;
1/2 stiklinės anakardžių riešutų;
kelių gvazdikėlių;
cinamono;
malto kardamono;
vandens arba sojos pieno.
Paruošimas:
Į indelį sudėti razinas, cukrų, prieskonius ir užpilti puodeliu verdančio vandens (arba užvirinto sojos pieno). Įkaitinti keptuvę (be aliejaus) ir joje ant lėtos ugnies pakepinti riešutus. Riešutus suberti į lėkštę. Gilioje keptuvėje ištirpdyti ghi ir iš lėto, nuolat maišant, pilti manus. Nupilti nuo razinų gautą saldų sirupą į kitą indą. Apkepinti manus, sudėti riešutus, razinas, išmaišyti. Pamažu maišant pilti sirupą, kol gausis vienalytė, minkšta masė.
Chalvą skaniausia valgyti šiltą, tačiau galima sukrėsti į gilesnį indą, atšaldyti ir patiekti supjaustytą gabalėliais.
Chalvą skaniausia valgyti šiltą, tačiau galima sukrėsti į gilesnį indą, atšaldyti ir patiekti supjaustytą gabalėliais.
*Veganiško ghi galima rasti Prismose ir kai kuriose sveiko maisto parduotuvėse.
Vietoje ghi tinka ir paprastas aliejus. Bent man suveikdavo :-)
AtsakytiPanaikintiTinka ; ) tuomet geriausiai naudoti rapsų, nes neturi stipraus skonio, kaip, pvz, saulėgrąžų.
AtsakytiPanaikinti