2013 m. vasario 6 d., trečiadienis

Manų chalva


Reikės:

1 stiklinės manų;
4-5 šaukštų veganiško ghi;*
2/3 stiklinės cukraus arba 1/3 stiklinės melasos;
1/2 stiklinės razinų;
1/2 stiklinės anakardžių riešutų;
kelių gvazdikėlių;
cinamono;
malto kardamono;
vandens arba sojos pieno.

Paruošimas:

Į indelį sudėti razinas, cukrų, prieskonius ir užpilti puodeliu verdančio vandens (arba užvirinto sojos pieno). Įkaitinti keptuvę (be aliejaus) ir joje ant lėtos ugnies pakepinti riešutus. Riešutus suberti į lėkštę. Gilioje keptuvėje ištirpdyti ghi ir iš lėto, nuolat maišant, pilti manus. Nupilti nuo razinų gautą saldų sirupą į kitą indą. Apkepinti manus, sudėti riešutus, razinas, išmaišyti. Pamažu maišant pilti sirupą, kol gausis vienalytė, minkšta masė.
Chalvą skaniausia valgyti šiltą, tačiau galima sukrėsti į gilesnį indą, atšaldyti ir patiekti supjaustytą gabalėliais.

*Veganiško ghi galima rasti Prismose ir kai kuriose sveiko maisto parduotuvėse.

2 komentarai:

  1. Vietoje ghi tinka ir paprastas aliejus. Bent man suveikdavo :-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tinka ; ) tuomet geriausiai naudoti rapsų, nes neturi stipraus skonio, kaip, pvz, saulėgrąžų.

    AtsakytiPanaikinti