2013 m. sausio 17 d., ketvirtadienis

Vegeburgeriai



Lino burgeriai


Reikia:

1 skardinės konservuotų pupelių pomidorų padaže;
maltų džiūvėsėlių (be pieno miltelių);
sojos faršo;
1 didelės morkos;
1 svogūno;
2 skiltelių česnako;
pagal skonį druskos, pipirų, kalendros;

hamburgerių bandelių;
pomidorų;
1 svogūno;
mėgstamo padažo (majonezo, garstyčių, kečiupo);
marinuotų agurkėlių;
aisbergo (ar kitų) salotų.

Paruošimas:

Morką smulkiai sutarkuoti, smulkiai supjaustyti svogūną, česnaką, sutrinti pupepes. Viską sumaišyti, įdėti prieskonius, „iš akies“ įdėti sojos faršo ir džiūvėsėlių, kad gautųsi patogi minkyti masė. Suformuoti paplotėlius ir kepti orkaitėje, aliejumi išteptoje skardoje kol gražiai apskrus.

Aptepti bandeles padažu, sudėti riekelėmis supjaustytas daržoves (išskyrus salotas), pašildyti orkaitėje. Įdėti pupelių paplotį, salotą.



Lauryno fishburgeriai*




Reikės:

Pakelio sojos dribsnių, skirtų kotletams, mišinio;
0,5 puodelio kukurūzų miltų;
1 puodelio avižų dribsnių;
sėlenų;
šlakelio aliejaus;

hamburgerių bandelių;
pomidorų;
1 svogūno;
mėgstamo padažo (majonezo, garstyčių, kečiupo);
marinuotų agurkėlių;
aisbergo (ar kitų) salotų.

Paruošimas:

Sumaišyti soją, viduje esančius prieskonius, kukurūzų miltus, sėlenas ir avižas. Užpilti verdančiu vandeniu ir išminkyti masę. Jos lipnumą reguliuoti sėlenomis.
Suformuoti „rutulius“, kuriuos dėti į įkaitintą keptuvę ir šiek tiek apkepus apačiai, juos paspausti, performuojant į paplotėlius. Atsargiai, jie birūs! Apkepti paplotėlius iš abiejų pusių, kol apskrus.

Aptepti bandeles padažu, sudėti riekelėmis supjaustytas daržoves (išskyrus salotas), pašildyti orkaitėje. Įdėti fishburgerio paplotį, salotą.

*Laurynas sako, kad šie burgeriai nežinia kodėl įgauna žuvies skonį.

Skanaus!

3 komentarai:

  1. Kol kas išbandyti tik Lino burgeriai, fishburgerių dar laukia eilė, bet bent jau tie pirmieji tai nuostabūs :}

    dar galima įdėti mano špinatburgerį su saulėj džiovintu pomidoru :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atsakymai
    1. Pirmame recepte soją galima pakeisti kita panašios konsistencijos medžiaga, pvz, avižų dribsniais ar sėlenomis - kad sugertų drėgmę ir gautųsi minkoma masė.

      Panaikinti